Hollanda'da yaşam fişi çekilmek istenen Türk kızı Dilara Şahin, Türkiye'ye nakledildi!

Hollanda'da yaşayan 24 yaşındaki Türk kızı Dilara Şahin, yaklaşık 5 ay önce halsizlik ve baş ağrısı ile gittiği hastanede ölüm kalım savaşı veriyordu. Yaşam fişi çekilmek istenen Türk kızı, ambulans uçakla alınıp, Türkiye'ye nakledildi.

31.01.2022, 18:56 Haberler
Hollanda'da yaşam fişi çekilmek istenen Türk kızı Dilara Şahin, Türkiye'ye nakledildi!

Hollanda'nın Zwolle kentinde yaşayan  Yozgat kökenli 24 yaşındaki Türk kızı Dilara Şahin, yaklaşık 5 ay önce halsizlik ve baş ağrısı ile gittiği hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.Şahin'e ilk olarak ''kanında mikrop var'' diyerek tedavi sürecini başlatan hastane 4 günlük tedavinin ardından Şahin'i taburcu etti. Akşam rahatsızlanarak tekrar hastaneye getirilen Türk kızına bu sefer de lösemi teşhisi konuldu. Teşhisin ardından hızlı bir şekilde kemoterapi süreci başlayan Şahin'in akabinde  akciğerleri iflas etti. Doktorlar Dilara'dan ümidi kesse de ailesi kesmedi ve Türkiye'ye götürüp tedavi ettirebilmek için harekete geçtiler. Şahin, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla sabah yerel saatle 04,00 civarında İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminaline götürülerek, daha sonra tedavisine devam edileceği Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ, TÜRKİYE'YE NAKLEDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta Salı günü hastane kararıyla fişi çekilecek olan  Dilara Şahin için devreye girdi ve Erdoğan'ın talimatı ile harekete geçen Sağlık Bakanlığı Dilara Şahin'in Hollanda'dan nakli için ambulans uçak gönderdi. Bakanlığa ait uçağın Amsterdam'a ulaşmasının ardından Dilara'nın ailesi nakil için harekete geçti. Doc.Dr. Mustafa Sargın başkanlığında üç kişilik sağlık ekibi Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Pazar günü Hollanda'ya gelerek, hastanın İstanbul’a naklini gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,baba Oğuz Şahin'i arayarak şifa dileklerini iletti.

DEVLETİMİZ BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ

Ahaber'e bir açıklama yapan Oğuz Şahin, "Tek duam şuydu Salı günü o acı saati bize yaşatmasın Allah diye kaç gündür dua ediyorum. Allah'a şükürler olsun son iki gün kala duam kabul oldu. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan sesimizi duydu. Avrupa'da bizim yalnız olmadığımızı hissettirdi. Şefkatli ellerini devletimizin büyüklüğünü bize gösterdi. Kol kanat gerdi. O yönden de çok mutluyum. Heyecandan sevinçten ne diyeceğimi bilemiyorum. İnanılmaz mutlu oldum, dondum diyecek bir şey bulamıyorum. Sadece devlet büyüklerimize ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmekten Allah razı olsun demekten başka bir şey bulamıyorum. Diyecek bir şey bulamıyorum." şeklinde konuştu.
  

Yorumlar (0)