Hollanda'da yılbaşı günü yapılan havai fişek eğlencesi faciaya dönüştü!

Hollanda'da yasaklara rağmen yılbaşı kutlamalarında havai fişek kullanılması faciaya yol açtı. Olayda 3 kişi hayatını kaybederken 39'u ağır olmak üzere 773 kişi yaralandı. Hollanda Sigorta Şirketleri Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, 10 milyon avroluk da maddi hasar ortaya çıktı.

06.01.2022, 14:27 Haberler
Hollanda'da yılbaşı günü yapılan havai fişek eğlencesi faciaya dönüştü!

Hollanda'da yılbaşı akşamı tüm yasaklamalara rağmen gerçekleştirilen havai fişek eğlencesi, faciaya yol açtı. Meydana gelen kazada 3 kişinin öldüğü, 39'u ağır olmak üzere 773 yaralandığı ortaya çıktı. Kazada yaralananların sayısı geçen seneye oranla ikiye katlandı.

Hollanda Sigorta Şirketleri Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, 10 milyon avroluk da maddi hasar ortaya çıktı. Ülkeye kaçak yollardan getirilen havai fişekler yüzünden yaşanan kazaların sayısındaki artış endişe verici olarak tabir edildi.  Yaralananların yüzde 24'ünün normal zamanda da yasak olan fişeklerden patlattıkları için yaralanmış olduğu  yüzde 48i ise bu yılbaşında yasaklanan havai fişek kullanımından dolayı yaralanmış olduğu ortaya çıktı.

banner79
Yorumlar (0)