Hollanda'da yoğun yağış için sarı kodlu uyarı yayınlandı: Bu gece ve yarına dikkat!

Hollanda'da yaşanacak olan yoğun yağış için, Hollanda meteoroloji enstitüsü KNMI sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu gece ve yarına dikkat! Aşırı yağışın su basmalarına neden olabileceği konusunda uyarılar var.

09.09.2022, 22:03 Haberler
Hollanda'da yoğun yağış için sarı kodlu uyarı yayınlandı: Bu gece ve yarına dikkat!

Hollanda meteoroloji enstitüsü KNMI sarı kodlu uyarı yayınladı. Bugün ve yarına aman dikkat! Aşırı yağışın su basmalarına yol açabileceği uyarısında bulunan KNMI, gerekli önlemlerin alınması konusunda vatandaşları uyardı. KNMI yaptığı açıklamada, ülkenin güney batı kesimlerinde dakikada 20 ila 40 milimetre yağış olacağını açıklarken, bazı bölgelerde ise 50 milimetreye kadar çıkacağını belirtti. KNMI, aşırı yağışın özellikle Kuzey Brabant, Güney Hollanda ve Zeeland bölgelerinde su baskınlarına yol açabileceğini duyurdu. 

KNMI açıklamasına göre bugün akşam üzeri maksimum sıcaklık 18 derece civarında olacak. Kuzeydoğuda yerel olarak 21 dereceye kadar çıkacak. Gece saatlerinde sıcaklıklar 14 dereceye kadar düşecek.

Su baskınlarına dikkat!

Hiemstra, bu akşam ve gece saatlerinde görülecek sağanak yağışın bazı bölgelerde su baskınlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. En büyük sel riskinin, Den Haag-Gorinchem-Zierikzee üçgeninde yer alan bölgede oluşabileceği belirtildi. 

Cumartesi 
Cumartesi günü, Hollanda güne bulutlu bir hava ile başlayacak.  Sağanak yağış ülkenin güneybatısından güneydoğusuna hareket edecek. Diğer bölgeler de ise yağış beklenmiyor. Güneyde ılımlı güneybatı rüzgarı, Wadden bölgesinde ılımlı doğu rüzgarı görülecek. Yarın öğleden sonra özellikle güneydoğuda, gökgürültülü sağanak yağışların devam etmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde hava sıcaklığının 20 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

banner79
Yorumlar (0)