Hollanda'daki Roermond Piskoposluğu'ndan yeni karar: Pazar ayini zorunluluğu kaldırılıyor

Hollanda Limburg bölgesindeki Roermond Piskoposluğu'ndan yeni karar! Piskoposluğun aldığı karara göre, bölgedeki Katolik kiliselerinde her pazar ayin yapılması zorunluluğu kaldırıldı.

01.09.2022, 22:45 Haberler
Hollanda'daki Roermond Piskoposluğu'ndan yeni karar: Pazar ayini zorunluluğu kaldırılıyor

Hollanda'daki i Roermond Piskoposluğu'nun aldığı yeni karara göre bölgedeki Katolik kiliselerinde her pazar ayin yapılması zorunluluğunun kaldırıldığı belirtildi. Rahip eksikliği ve enerji tasarrufu nedeniyle daha az ayin düzenlenmeye başlanan kiliselerde artık pazar ayinleri zorunlu kılınmayacak. 

Pazar ayini zorunluluğu kaldırılıyor

Kamu yayın kuruluşu NOS'ta çıkan haberde,Roermond Piskoposluğunun aldığı kararla, bölgedeki Katolik kiliselerinde her pazar ayin yapılması zorunluluğunun kaldırıldığı belirtildi. Haberde, kararın rahip eksikliğinden dolayı alındığını aktarıldı. Aynı sıkıntı ülkedeki diğer 6 piskoposlukta da yaşandığı bildirildi. Piskoposluğun, Roermond cemaatine yazdığı mektupta, cemmatten katılımın az olması ve bunun yanı sıra  yüksek enerji masraflarının da alınan kararda rol oynadığına dikkat çekildi. Bu durumda cemaatin bir ayini atlamasının "affedilebilir" olduğuna yer verildiği ifade edildi.

Mektupta, "Maddi nedenler hiçbir zaman dini meselelerde ana konu olmamasına rağmen bu, göz ardı edilemez." ifadelerinin yer aldığı bildirildi. 

banner79
Yorumlar (0)