Hollanda Demiryolları'ndan yenilik! Yakında banka kartıyla trenlerde check-in yapılabilecek!

Hollanda Demiryolları (NS), banka kartı ile ödeme sistemine geçmeye hazırlanıyor. Yakında trenlerde banka kartıyla check-in yapılabilecek.

13.08.2022, 00:01 Haberler
Hollanda Demiryolları'ndan yenilik! Yakında banka kartıyla trenlerde check-in yapılabilecek!

Hollanda Demiryolları, OVpay sistemine geçmeye hazırlanıyor. Yolcuların daha rahat seyahat edebilmesi için banka kartı ile ödeme sistemine geçmeye hazırlanan Hollanda Demiryolları (NS), yeni sistem için çalışmalara başladı. bu yıl 29 ağustos tarihinden itibaren başlayacak olan denemeler ilk olarak, Leiden ve Den Haag arasında kısa bir mesafe için 2019 yılında başlatılmıştı. 

NS yaptığı açıklamada; OVpay olarak adlandırılacak yeni sistemi Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch ve Delft yolculuklarında denemek isteyen yolcuları aradığını belirtti. 

Yapılan açıklamada şirketin kendi sisteminde kayıtlı olan yolculara bugünden itibaren bir mail gönderileceği, önümüzdeki haftadan itibaren de NS personelinin istasyonlarda yolculara bizzat bilgi vereceği kaydedildi. Denemeye katılmak isteyen yolcular ikinci sınıf bilet fiyatına birinci sınıf vagonlarda seyahat edebilecek.

Geçen hafta yapılan açıklamada ise yeni sistemin en az altı ay ertelendiği duyuruldu ve bu yaz başlayacağı tahmin edilen  banka kartıyla check-in yapabilme özelliği yine ertelendi. Yeni kurulacak olan sistemin sadece trenlerde değil, tüm toplu taşıma araçlarında kullanılması amaçlanıyor. Bu nedenle,  tüm istasyonlardaki check-in noktalarında yeni kart okuyucuları, OVkart ve temassız ödeme logosu bulunuyor.

banner1
Yorumlar (0)