Hollanda Gevşemeye Gidiyor Hangi Tedbirler Nasıl Esnedi?

Hollanda geçici hükümet başkanı ve sağlık bakanı ortak bir açıklama yaparak vatandaşları sevindirdi. İşte detaylar..

26.04.2021, 20:40 Haberler
Hollanda Gevşemeye Gidiyor Hangi Tedbirler Nasıl Esnedi?

Yapılan açıklamaya göre 28 Nisanla beraber yasakların birçoğu gevşeyecek ve yerini daha az yasaklı günlere bırakacak. Bundan dolayı yetkililer vatandaşları biraz daha sabırlı olmaya davet etti. Son birkaç gün daha kurallara uyulmasının dahi önemini vurgulayan yetkililer 28 Nisan’dan itibaren geçerli olacak kıstasları da paylaştı.


 

Buna göre ilk başta sokağa çıkma saatlerinde oynamaya gidecek olan yetkililer 28 Nisan’dan itibaren bu kısıtlamaları kaldıracak. Artık vatandaşlar istedikleri gibi evine girip çıkabilecek ve sokakta diledikleri kadar vakit geçirebilecek.


 

Kişi Sayıları Artırıldı

Sosyal hayatta daha fazla değişime gidecek olan yetkililer kişi sayısının önemli olduğu durumları da değerlendirdi. Buna göre evde bulunması gereken misafir sayısı daha önceden 1 kişi ile sınırlıyken şimdi bu sayı ikiye yükseltildi. Buna ek olarak cenazelerde bulunması gereken kişi sayısı daha önceden 50 kişi ise şimdi bu kişi sayısı iki katına çıkartılarak 100 kişi olarak vatandaşlara duyuruldu.


 

Toplumsal alanda daha fazla sosyalleşmeye yer veren yetkililer vatandaşların birbiriyle kaynaşmasını istiyor ancak bu kaynaşma yine mesafe kurallarına uyularak, maskeye vs. Dikkat edilerek yaşanacak. Daha önceden ehliyet sınavlarının yapılması kaldırılmıştı ve bu durum binlerce Hollandalı vatandaşı sıkıntıya sokmuştu.

Yeni alınan kararla beraber ehliyet sınavları yeniden uygulanacak ve daha önceden kaydı olan vatandaşlara öncelik tanınacak. Kafeler, barlar ve restoranlar müşteri alımı yapmaya başlayacak ve teras gibi alanlarda sabah 12 ila akşam 6 arasında oturmak mümkün olacak.

EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner1
Yorumlar (0)