Hollanda'nın en yaşlı ineği Harmke 309 hayatını kaybetti!

Geçtiğimiz ekim ayında 25inci yaş kutlaması yapılan Hollanda'nın en yaşlı ineği Harmke 309, öldü. Sahibi "O anın geleceğini biliyordum ve geldi çok zor oldu onunla ayrılmak" ifadelerini kullanrak acısını dile getirdi.

24.12.2021, 13:40 Haberler
Hollanda'nın en yaşlı ineği Harmke 309 hayatını kaybetti!

Hollanda'nın en yaşlı ineği olarak bilinen Harmke 309 hayatını kaybetti. Geçtiğimiz ekim ayında 25inci yaş kutlaması yapılan inek ülkenin en yaşlı ineği olarak tanınıyordu. Ülkedeki ineklerin çoğunun yedi yaşından büyük olmadığı bilinirken Harmke 309'un sahibiyle aralarında özel bir bağ kurulduğu biliniyor. Doğumundan ölümüne kadar onunla ilgilenmeye devam eden harry Sol, “Muazzam bir iradesi vardı. Kendini bir kenara itmekle kalmadı. Bir şey isteyip istemediğini açıkça belirtti. Bu onun uzun yaşamasını sağladı.” dedi.

Harmke 309 en son beş yıl önce süt verdi, ancak yaşamı boyunca 135.000 litreden fazla süt ve 10.000 kilogram yağ ve protein üretti. Ayrıca 14 kez doğum yaptı.

Sütten kesilen Harmke 309 ineğinin ölmeden önce huzur içinde yaşlılığının tadını çıkarabileceği ayrı bir saman ev inşa edilmişti.  Sahibi "O anın geleceğini biliyordum ve geldi çok zor oldu onunla ayrılmak" ifadelerini kullandı.

banner1
Yorumlar (0)