Hollanda RİVM Başkanı Jaap van Dissel: Ağır kış olacak

Kısacası RİVM olan Hollanda Bilim Kurulu ve Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü Başkanı Jaap van Dissel, aşılama ile ilgili yaptığı açıklamada: "Aşılama ve piyasaya çıkacak etkin haplar ile artık son ağır kışı yaşıyacağız" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...

22.11.2021, 00:40 Haberler
Hollanda RİVM Başkanı Jaap van Dissel: Ağır kış olacak

Koronavirüs ilaçını incelemeye alan, İlaç Kurumu (EMA) incelemenin başarlı olması durumunda, onay verileceği belirtildi. Üretici firmanın iddiasına göre koronaya yakalanan bir kişi 5 gün boyunca günde 2 defa bu haptan kullanacak. Bu ilaç, yüzde 87 oranında hastaneye yatışı engellediği açıklandı.

Yapılan açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi: 

Uygulamada bu oranlar her zaman düşük çıkıyor, ancak yine de umut verici. Hapın yaygınlaşması ve yeterince herkese ulaşması çok önemli. Birde aşılamada çok iyi noktadayız.

Bütün bunlara bakarak artık son ağır kışı yaşayacağız. Yine son kısıtlamaları yaşayacağız, bundan sonra gerek kalmayacağı inancındayım.

İki ilaçtan birine acil kullanım onayı verildi, diğeri değerlendiriliyor. MSD için acil kullanım onayı verildi. Çalışmaların devam ettiği ancak artan vaka ve hasta sayısından dolayı bu ilaçın dağıtılarak hastalara ulaştırılmasına onay verildi.

banner1
Yorumlar (0)