Hollanda Schiphol Havalimanı'nda yine kaos: 2023'e kadar binlerce uçuş iptal edildi!

Amsterdam Schiphol havalimanı'nda personel eksikliği nedeniyle yaşanan sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. Alınan yeni karara göre, Mart 2023’e kadar binlerce uçuş iptal edilecek.

30.09.2022, 14:29 Haberler
Hollanda Schiphol Havalimanı'nda yine kaos: 2023'e kadar binlerce uçuş iptal edildi!

Geçtiğimiz yaz aylarında aşırı yoğunluk nedeniyle haberlere konu olan Schiphol havalimanı'nda kaos bir türlü bitmek bilmiyor. Havalimanı'nda yaşanan  personel eksikliği ve yoğunluk sebebiyle ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi için bu sefer de yolcu sayısı üst limitinin Mart 2023 sonuna kadar uzatıldığı açıklandı. Açıklamada, bu durumdan rahatsızlık duyulsa da kararın hava yolu firmalarına iletildiği kaydedildi.Alınan bu yeni kararla, yolcuların daha belirli ve rahat seyahat etmelerinin ve firmaların ise daha istikrarlı ve öngörülebilir hizmet sunabilmelerinin amaçlandığı aktarıldı.

Yeni karara göre,  Mart 2023 sonuna kadar Schiphol Havalimanı'nda günlük en fazla 46 bin yolcu seyahat edebilecek. Bu sayı tatil haftalarında 50 bin ile sınırlı tutulacak.

“Limit uygulamak gerekliydi”
Royal Schiphol Grup Üst Yöneticisi (CEO) Hanne Buis'in “Günlük maksimum yolcu sayısında limit uygulamak gerekliydi.” ifadelerini kullandı. Buis, limitlerin Ocak 2023'te yeniden gözden geçirileceğini söyledi. Yapılan açıklamada eleman eksikliğinden dolayı yaşanan sıkıntılı durumun çözülmesi için hava yolları, işçi ve işveren sendikalarıyla çalışıldığı vurgulandı.

KLM karara tepkili
Hollanda Kraliyet Hava Yolları KLM, Schiphol’den gelen yolcu limiti kararına tepki gösterdi. Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, "KLM için bu kadarı yeter. Bu durum ümitsizlik veriyor." ifadesi kullanıldı.Yapılan açıklamada, mayıs ayından bu yana Schiphol'ün yoğunluk problemini çözemediği, bunun yerine yolcu sayısını azaltma yoluna gittiğini, bu durumun da müşterilerinin firmalarına olan güvenini ve itibarını zedelediği ifade edildi.

banner1
Yorumlar (0)