Hollanda tedbirleri kaldırmaya devam ediyor, her yer açılıyor!

Hollanda'da normalleşme adımları son sürat devam ediyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan tedbirler kaldırılmaya başlandı. 26 Ocak Çarşamba gününden itibaren ülkedeki tüm kafe, kültür, sinema, tiyatro düğün salonu ve diğer sektörlerin sabah 05:00'den 22:00'a kadar açık olacağı duyuruldu.

26.01.2022, 12:25 Haberler
Hollanda tedbirleri kaldırmaya devam ediyor, her yer açılıyor!

Hollanda'da koronavirüs vakalarının artışa geçmesi üzerine, hükümet, salgını kontrol altına almak için yeni önlemler almış, kafe, restoran ve barlar ve diğer sektörler için sınırlamalar getirmişti. O tedbirler bugün itibariyle kalkıyor. Normalleşme adımları çerçevesinde hükümet, yeni bir emre kadar tüm kafe, kültür, sinema, tiyatro düğün salonu ve diğer sektörlerin sabah 05:00'den 22:00'a kadar açık olacağını duyurdu.

İşte 26 Ocak itibariyle kaldırılacak olan Kovid-19 kısıtlamaları: 

Spor:

Spor müsabakalarında 26 0cak çarşamba gününden itibaren seyirciyle oynayabileceğini duyurdu. Maske, mesafe ve korona giriş kartı uygulaması zorunlu olacak! 

Horeca ve kültür sektörü: 

Restoran,kafe,tiyatro salonları saat 22:00'e kadar açık olacak. Restoran ve kafelerde sabit oturacak yer şartı aranacak. 

Karantina kuralları yumuşatıldı

12 yaşına kadar çocuklarda şikayeti olmayan hasta olmayan çocuklar eğitimine devam edecek ve karantinada kalmalarına gerek kalmayacak. 

Orta ve Lise düzeyindeki okullarda dersler devam edecek, PCR testi sonucu pozitif olan ya da şikayeti olan öğrenciler okula gitmeyecek. 

Sinema, tiyatro, konferans, etkinlik ve düğün salonları gibi mekanlar

Kapalı etkinlik alanlarında sabit oturulacak yer olması şartıyla 1250 kişiyi geçmeyecek şekilde, açık mekanlarda ise tüm kapasitenin yüzde 75'i kadar kişi alınabilecek. 

Korona giriş kartı

Maksimum ziyareti sayı şartına ek olarak,  Korona giriş kartı ve herkesin oturacağı sabit koltuk şartı tüm mekanlar için aranan ve uygulanan şart olacak. 13 yaş ve üstü için korona giriş şartı istenecek. 

Şikayeti olmayanlar için karantina zorunluluğu kalktı 

Pozitif bir kişiyle temas ettikten sonra artık karantinaya alınmayacaksınız. Tek şart hasta olmamanız ve şikayetinizin olmaması. 

Maske mecburiyeti 

Toplu taşıma, ayrım olmaksızın kapalı tüm mekanlar için maske takma zorunluluğu devam ediyor.

 Diğerleri: 

Evden çalışma devam edecek.

Hayvanat bahçeleri ve tema parkları açılacak.

1,5 metre mesafe şartı temel tedbir olarak geçerliliğini koruyor. 

Sabit oturma yeri olmayan etkinlikler kapalı kalmaya devam ediyor. 

Gazinolar, kahvehaneler de üstte belirtilen saatler arasında açık olacak. 

Evlere alınacak müsafir sayısı hala 4. Aynı gün içerisinde en fazla bir kere ziyaretçi alınması veya ziyarete gidilmesi tavsiye edildi.

Yorumlar (0)