Hollanda'ya kabus geri döndü, corona yine hortladı! Vakalar artıyor, yeni bir yaz dalgası mı olacak?

Tam kurtulduk derken Hollanda yine Covid-19 belasıyla savaşıyor. Son 24 saat içinde 155 kişi Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırıldı. Nisan ayından beri görülen en yüksek sayı olması endişelendirdi.

06.07.2022, 22:49 Haberler
Hollanda'ya kabus geri döndü, corona yine hortladı! Vakalar artıyor, yeni bir yaz dalgası mı olacak?

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan düşüş umutlandırırken, virüs Hollanda'da yine hortladı. 24 saat içinde 155 kişi Covid-19 nedeniyle hastaneye  yatırılması durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. 

YENİ BİR YAZ DALGASINDAN ŞÜPHELENİLİYOR

Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, nisan ayından bu yana 24 saatlik zaman dilimi içerisinde ilk kez bu kadar hastanın hastaneye yattığı bildirilirdi. LCPS ve RIVM, yeni bir yaz dalgası olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. 

LCPS verilerine göre geçtiğimiz 24 saatlik dilim içinde, 11’i yoğun bakım olmak üzere toplam 155 kişi Covid-19 tanısı ile hastaneye kaldırıldı. Tedavi gören hasta sayısı 867'ye yükselirken, bu hastalardan 45'i yoğun bakımda tedavi görüyor. 

RIVM rakamları da yeni hasta sayısının arttığını gösteriyor

RIVM Korona enfeksiyonlarında yaz dalgasının zirve yapmaya yaklaştığını belirtiyor. Enfeksiyon sayısının arttığını ancak artışın yavaş ilerlediği belirtiliyor.RIVM tarafından yapılan açıklamada,  "Yani enfeksiyon sayısı hala artıyor, ancak artış son iki hafta içinde daha yavaş oldu. Bu; yaz dalgasının zirvesine yaklaştığımızı gösterebilir" denildi. Vaka sayısı en fazla Amsterdam'da görülürken, Den Haag’da 193 kişi, Utrecht'te 168 kişi ve Rotterdam'da 122 kişinin Covid-19 testinin de pozitif çıkması durumun vahametini gözler önüne seriyor. 

banner79
Yorumlar (0)