Hollanda’da Denk Partisi bir ilke daha imza attı; başörtüsü zaferi

İslam karşıtlığının yoğunlaştığı ülke durumuna gelen Hollanda’da, Türk kökenli Hollandalıların kurduğu parti DENK, başörtüsü zaferine imza atarak bir ilki daha başardı. Hollanda'nın Utrecht kentinde sivil memurlar, artık başörtüsü takabilecek. İşte detaylar...

19.11.2021, 10:53 Haberler
Hollanda’da Denk Partisi bir ilke daha imza attı; başörtüsü zaferi

DENK Utrecht yöneticileri, Utrecht Belediye Meclisi'ne şehirde görev yapan zabıta gibi sivil kontrol memurlarının, (BOA) başörtüsü takabilmesine ilişkin önerge sundu. Denk Partisi ve Hayvanları Koruma Partisinin (PvdD) ile birlikte verdiği başörtüsü önegesi, 9 hayır oya karşı 34 evet oyla kabul gördü. Böylelikle Hollanda'da bu kapsamda bir ilk yaşandı.

DENK PARTİSİ UTRECHT: HARİKA KARAR

Belediyenin kabul kararını "harika" olarak değerlendiren Denk Utrecht yöneticileri, "Daha fazla uygulayıcıya ihtiyacımız var. Bu şekilde meslek, göçmen geçmişi olan insanlar için çok daha erişilebilir hale gelecek. Fırsat sunacak. Belediye olarak, iş gücü çeşitliliği açısından da hedeflerimiz var. Hollanda'da bu konuda öncü olmamız harika. Toplumsal değişimin başındayız" dedi.

HOLLANDA'DA İSLAM DÜŞMANLIĞI KÖRÜKLENİYOR

Türklerin yoğun yaşadığı Hollanda'nın Rotterdam kentinde, üç yıl önce Sarah İzat isimli Müslüman bir polis başörtü dolayısı ile yasak getirilmişti. İnsan Hakları Komisyonu, Rotterdam polisinin yasak getirmesini 'ayrımcılık' olarak değerlendirmişti. Öte yandan aşırı sağcı-ırkçı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, İslam karşıtlığında başı çekerken, Kuran-ı Kerim'in yasaklanmasını bile talep etmiş, cami önlerinde kışkırtıcı eylemler organize edilmişti.

DENK: DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLABİLİR 

Denk tarafından sunulan önergede, Utrecht'in 'çeşitliliğin' ve 'kapsayıcılığın' teşvik edildiği bir kent olması istendi. ABD, Kanada ve İsveç gibi ülkelerden örnekler veren Denk Partisi, "Bu ülkelerde uzun süre önce başörtüsüne izin verildi. Utrecht de bu alanda sosyal değişimin öncüsü olabilir" denildi.

banner79
Yorumlar (0)