Hollanda’da genç adam vurularak öldürülmüştü! Yeni gelişme yaşandı

Rotterdam'daki Hamza Kot cinayetinde Maktulün eşi Betül S. gözaltına alındı

23.08.2021, 16:23 Haberler
Hollanda’da genç adam vurularak öldürülmüştü! Yeni gelişme yaşandı

36 yaşındaki Hamza Kot, 11 Temmuz'da Rotterdam Ruilstraat'taki evinde öğle saatlerinde vurularak öldürüldü. Saat 12.45 sularında ihbar alan polis olay yerine geldi. Olay yerine gelen ambulans ekipleri Hamza Kot'a ilk müdahaleyi yaptı ancak kurtaramadı. Hamza Kot aldığı yaralar nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay yerindeki polis ekiplerine ifade veren Betül S. ise gözaltına alınmadı.

Polis olay sonrası yapılan mahalle soruşturması, güvenlik kamerası görüntüleri ve tanıklarla yapılan görüşmeler neticesinde geçen hafta salı günü Hamza Kot'un ölümüyle ilgisi olduğu şüphesiyle Betül S.'yi gözaltına aldı.

Betül S. doğruları anlatıyor mu?

Hamza Kot'un ailesi ve özellikle annesi olayda şüpheli olan bir şeyler olduğunu söylüyor. Ailenin olay günü ile ilgili Boevennieuws sitesine aktardıklarına göre; Hamza Kot'un vurulduğu sıralarda annesi telefonla kendisine ulaşmaya çalışmış. Kendi evine 5 dakikalık bir mesafede oturan oğluna ulaşamayan anne, en sonunda Betül'ü aramış. Anne Kot'a göre Betül bir kaç sefer arandıktan sonra ancak telefona cevap vermiş. Telefonu ağlayarak açan Betül, Hamza'nın annesine onu tekrar arayacağını söyleyerek telefonu kapatmış. Hamza'nın annesi bir şeylerin ters gittiğini anlamış. Kısa bir süre sonra ise komşulardan Hamza'nın evinden silah seslerinin geldiğini öğrenmiş. 

Kot ailesine göre Betül S. neler olduğunu  Hamza'nın ailesine  anlatmadan önce, kendi ailesine anlatmış. Betül'ün ailesi hemen olay yerine gelmiş. Hamza'nın ailesine göre bu durum oldukça şüphe uyandırıcı. Betül'ün neden Hamza'nın annesi aradığında ona olanlardan bahsetmediğini sorgulayan aile, ağır yaralı olan Hamza hakkında annesine bir şey söylemeyen Betül'ün neden ve nasıl hemen kendi ailesini aradığını merak ediyor.

Hamza'yı vuran silah nerede?

Betül S.'nin ifadesine göre, olay günü Hamza ve Betül evdeyken kapı çalar. Hamza kapıyı açmak için kalkar ve aşşağıya iner. Kapıda vurulan Hamza yaralı olarak yukarı kadar gelir ve Betül onu tutmak isterken yere yıkılır. Hamza ölmeden önce Betül'ü sevdiğini, çocuklara iyi bakmasını söyler ve ağzından kan gelmeye başlar. Olay anında çiftin iki çocuğu evde değildir.

Betül'ün bu ifadesinin de tutarsız olduğunu iddia eden Hamza'nın ailesi, Hamza'nın normalde kapıyı açmaya inmediğini, heleki yabancı birine kapı açmayacağını ve 24 saat silahını yanından ayırmadığını belirtiyor. Başka bir tuhaflık ise olay sonrası Hamza'nın silahının ortadan kaybolmuş olması.

Başka gözaltılar olabilir

Hamza'nın öldürülmesinde Betül'ün rolü olup olmadığı henüz netlik kazanmış değil.

Bir kaynağa göre polis aynı zamanda, Betül S.'nin akrabalarına ait elbise ve ayakkabılara da incelemek üzere el koydu. 
Polis soruşturmanın devam ettiğini ve birden fazla tutuklama olabileceğini belirtiyor.
 

banner1
Yorumlar (0)