Hollanda’da Orhan Gazi Camii Başkanı Ali Alıcıkuş, Kraliye Nişanı'yla ödüllendirildi!

15 senedir ‘s-Hertogenbosch HDV Orhan Gazi Camii’nde başkanlık yapan Ali Alıcıkuş'a kraliyet nişanı verildi. HDV Orhan Gazi Camii’nde gerçekleştirilen törende bizzat bulunan ‘s-Hertogenbosch Belediye Başkanı Jack Mikkers, “Kraliyet Nişanı'nınızı Hollanda Kralımız Willem Alexander adına vermekten dolayı onur duyuyorum” sözleriyle nişanı kendisine taktim etti.

18.01.2022, 13:07 Haberler
Hollanda’da Orhan Gazi Camii Başkanı Ali Alıcıkuş, Kraliye Nişanı'yla ödüllendirildi!

70’li yıllarda Hollanda’ya gelen ve 2010 senesinden bu yana HDV Orhan Gazi camiinde başkanlık görevini yürüten Ali Alıcıkuş, belediye başkanının takdim ettiği Kraliyet Nişanı’yla ödüllendirildi. Takdim töreni, HDV Orhan Gazi Camii’nde gerçekleştirilirken, kraliyet nişanını bizzat Hertogenbosch Belediye Başkanı Jack Mikkers, takdim etti.

ALİ ALICIKUŞ, KRALİYET NİŞANIYLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yaklaşık 2 yıl önce Osman Çiftçi’nin girişimiyle yapılan Kraliyet Nişanı başvurusu, geçtiğimiz yıl ortalarında kabul edilmişti. Pandemi dolayısıyla ertelenen takdim töreni gerçekleştirildi. HDV Orhan Gazi Camii’nde gerçekleştirilen törende bizzat bulunan ‘s-Hertogenbosch Belediye Başkanı Jack Mikkers, “Kraliyet Nişanı'nınızı Hollanda Kralımız Willem Alexander adına vermekten dolayı onur duyuyorum” sözleriyle Ali Alıcıkuş’a nişanını takdim etti.

"İki toplumun kaynaşmasını sağladığı için kendisine ayrıca teşekkür ederim"

Jack Mikkers konuşmasında Ali Alıcıkuş'u camideki faliyetlerinden dolayı tebrik edip, özellikle sıfırdan başlanan cami ve kültür merkezi projesindeki katkısından, gecesini gündüzüne katarak caminin tamamlanması için elinden geleni yaptığından dolayı teşekkürlerini sundu. Belediye Başkanı Mikkers Ali Alıcıkuş’un özellikle entegrasyon konusunda çok başarılı çalışmalar sergilediğine değinerek,  “Hollanda ve Türk toplumunu güler yüzü ve sıcak yaklaşımı ile birleştiren biri. Bu nedenle iki toplumun kaynaşmasını sağladığı için kendisine ayrıca teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Rabbim beraber yürümekte olduğumuz bu yolda, güzel faaliyetler nasib etsin”

 Osman Çifçi ise ve Ali Alıcıkuş’a Kraliyet Nişanı verilmesinde büyük mutluluk duyduğunu dile getirirken “Başkanımız Ali bey 2010 senesinden itibaren Camii’de bir çok faaliyet ve aktivite için öncülük etti. Yeni yapılan ve bitmekte olan camimiz ve kültür merkezde de büyük katkıda sağladı, Kraliyet Nişanını gerçekten hak etti.” dedi. Osman Çifçi  Ali Alıcıkuş’un şimdiye kadar yaptıklarından dolayı kendisine çok teşekkür ettiğini belirterek, HDV Orhan Gazi camii yönetimi, yeni camii proje sorumlusu Erkan Yaman, camide gönüllü çalışmalar yürüten herkes ve özellikle Ali Alıcıkuş’un eşi Fahriye Alıcıkuş’a teşekkür etti. Çifçi son olarak “Herkesten Allah razı olsun. Rabbim beraber yürümekte olduğumuz bu yolda, güzel faaliyetler nasib etsin.”dedi.

banner1
Yorumlar (4)
Lutfu Erdogan 2 yıl önce
Ali beyi tebrik etmek lazim, azimli ve basarili bir is admi ve ayni zamanda cesaretiyle mukemmel bir insan, yakinda onu daha yuksek makamlarda görmek isteriz. Ali beyin kiymetini bilenler bilir ama Hollanda Diyanet Vakfi bu kiymeti bilemedi galibaki ikinci dönemde kabinede yer alamadi, ama Ali bey bu millet icin kaninin son damlasina kadar emek ve hizmet edecek biridir. Den Bosch taki cami cok güzel olmus emegi cok, kismet olurda bir gün gider namaz kilariz insaAllah.
Köksal Kivirik 2 yıl önce
Ali abimiz artik Hollanda kiralinin sag kolu masAllah, destek verilse bu bölgeden ilk belediye secimlerinde, encümen adyimiz olarak belediye meclisinede girer insAllah. Ali abime yakisir, birde bu camimizin resmi genis capli acilisi ne zaman olacak, sizde gelin Esref bey bu acilisa lutfen, Ali abimin töreninde yoktunuz, fotonuz gözükmüyor.
duran akdeniz 2 yıl önce
Ali baba bunu hemen kutluyalim senin mekanda yeni salonda bu corona bitsinde. Sende bizi daha tanimazsin artik Kirallarla takilirsin, caminin acilisi nezaman ali gardas?
mursel aydin 2 yıl önce
Ali abimizle bir röportaj yap sayin esref bey su senin arabadaki Hollanda gündemi bir adam konusurken dinlesin, ali abi bir deryadir hele ne dümenler dönuyor tüm herkese aciklasinda kim nerde ne yapiyor görelim