Hollanda’dan flaş hareket! O plan askıya alındı

Hollanda’dan Afgan göçmenlerle ilgili karar geldi

11.08.2021, 16:30 Haberler
Hollanda’dan flaş hareket! O plan askıya alındı

Hollanda, yasa dışı Afgan göçmenler konusundaki tutumunu değiştirerek, Hollanda'ya sığınan Afganistan vatandaşlarını Afganistan'daki hızla kötüleşen durum nedeniyle önümüzdeki altı ay boyunca sınır dışı etmeyeceğini açıkladı.
Hollanda'nın bu kararı, Hollanda'nın da dahil olduğu Avrupa Birliği'nin (AB) altı üye devleti tarafından Avrupa Komisyonu'na hitaben göçmenlerin geri gönderilmesi konusunda yazılan mektubun içeriğiyle çelişiyor.
AB'nin altı üye devleti, AB'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu'na bir mektup yazarak, yasa dışı Afgan sığınmacıların geri gönderilmelerinin engellenmemesini talep etmişti.
Hollanda Adalet Bakanı Yardımcısı Ankie Broekers-Knol parlamentoya gönderdiği mektupta, Hollanda'nın Afganistan'la ilgili politikasını Ekim'de güncellemeyi planladığını ancak oradaki "hızla kötüleşen durumun ışığında" simdi bu kararı verdiklerini belirtti.
Broekers-Knol, "Durum, böyle değişimler ve gelişmelerden geçiyor. Gelecek zamanda durum çok belirsiz olduğu için kararları ve sınır dışı etme uygulamalarını dondurmaya karar verdim" dedi.
ABD ve NATO güçlerinin Afganistan'dan 31 Ağustos'ta tamamen çekilme kararı almasından sonra, katı şeriat kurallarını tekrar yürürlüğe sokmak için savaşan Taliban ülkedeki toprak kazanımlarını artırmıştı.

Yorumlar (0)