Hollanda’dan yeni korona kuralları! İşte yeni kriterler

Hollanda’dan yeni koronavirüs kararları geldi

28.07.2021, 15:57 Haberler
Hollanda’dan yeni korona kuralları! İşte yeni kriterler

Koronavirüs rakamlarının düşüşe geçmesinin ardından hızlı bir şekilde normalleşme adımları atan Hollanda, sonrasında vakaların çıkışa geçmesiyle bazı yasakları geri getirmişti.

Hollanda’da şimdi de riskli ülkelere seyahat kuralları değiştirildi.

Hollanda'da hükümet, ülke dışına seyahat edenlerin dönüşlerinde karantinaya girmemeleri için tüm Avrupa Birliği ülkelerini, Covid-19 değerlendirme kriterlerine göre, "düşük" riskli (yeşil), "orta" riskli (sarı) olarak gruplandırılacağını açıkladı.

Hollanda kamu haber ajansı NOS'un haberine göre, bugün itibarıyla AB ülkelerinden hiçbiri "yüksek" riskli (turuncu) ve "çok yüksek" riskli (kırmızı) olarak gruplandırılmayacak.

Hollanda'ya dönecek yolcuların zorunlu karantinaya girmemeleri için aralarında İspanya, Portekiz, Güney Kıbrıs ve Andorra gibi "turuncu" kategorideki ülkelerin de bulunduğu 26 AB ülkesi, sadece "yeşil" ve "sarı" kodlu olarak gruplandırılacak.

Hükümet, 8 Ağustos'tan itibaren "sarı" kategorideki bir ülkeden Hollanda'ya gelenlerin kısa süre önce Covid-19 hastalığını atlattığına dair belge, aşı olduklarına dair belge ya da negatif test sonucu ibraz etmeleri kuralını uygulamaya geçirecek.

Bir günden fazla süren yaz festivalleri 1 Eylül tarihine kadar yasaklanırken, günlük festivallere ilişkin karar 13 Ağustos'ta verilecek.

banner79
Yorumlar (0)