Hollanda’dan yola çıktı! Kapıkulede gözyaşı döktü

Avrupalı Türkler ülkelerine dönünce duygusal anlar yaşadı

26.07.2021, 11:49 Haberler
Hollanda’dan yola çıktı! Kapıkulede gözyaşı döktü

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkelerin seyahat yasağı koymalarının ardından gurbetçiler de ülkelerine dönmekte zorluklar yaşamıştı.

Yasakların gevşemesinin ardından Avrupalı Türkler, koronavirüs salgınına rağmen akın akın Türkiye'ye gitmeye devam ediyor. 

Uzun araç kuyrukların oluştuğu Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan Avrupalı Türkler arasında yer alan Ahmet Koyuncu, ülkeye girişi esnasında duygu dolu anlar yaşadı.

"Bizim de kaderimiz de gurbetçi olmak varmış. Gönül ister miydi ki gurbetçi olalım" ifadelerini kullanarak gözyaşlarına boğulan Koyuncu, Türkiye’yi çok özlediğini ve vatanına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Koyuncu, şunları söyledi:

Bu duygu başka, değişik bir duygu. O bayrağı görmek dünyaya bedel. Sevin Türkiye'yi sevin. Bizim de kaderimiz gurbetçi olmak. Gönül ister miydi gurbetçi olmayı.

Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Koyuncu, "Memleket özlenmez mi hiç. Bayrağı gördüğümüz zaman 3500 kilometre yorgunluğu yaşamamış gibiyiz. Yoluna ölürüz Türkiye'nin. İnşallah bir gün döneceğim. Çok farklı bir duygu, tek dileğim Türkiye'nin kıymetini bilin. Gözyaşıyla geliyoruz, gözyaşıyla gidiyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)