Hollandalı vatandaşlar Mayıs tatili için bu yıl Türkiye'yi seçti!

Hollandalı vatandaşların bu yıl Mayıs tatili için tercih ettiği ülkelerin başında Türkiye geldi.

18.05.2022, 00:44 Haberler
Hollandalı vatandaşlar Mayıs tatili için bu yıl Türkiye'yi seçti!

Tatil rezervasyon sitesi Zoover'ın Holiday Monitor araştırmasına göre bu yıl mayıs tatilinde en fazla tercih edilen ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. 

TÜRKİYE EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜLKELERİN BAŞINDA

Şirket yetkilisi site üzerinden yapılan son dakika tatil rezervasyonlarının yüzde 45’inin Türkiye olduğunu belirtti. Zoover kayıtlarına göre 2022 yılının ilk çeyreğinde seyahate gidenlerin yüzde 40’ı İspanya’yı tercih etti. Şirket, Türkiye'nin İspanya tatiline göre daha çok tercih edilmesinin nedenini İspanya tatilinin Türkiye'ye göre daha pahalı hale gelmesine bağlıyor. Bunun yanı sıra  uçuşların büyük sorun yaşanan Schiphol yerine Almanya’dan kalkmasının da bir etki yaratabileceğini belirtiyor.

Diğer bir tatil rezervasyonu sitesi Sunweb’e göre ise tatil için seçilen ülkeler sıralamasında Türkiye altıncı sırada yer alıyor. Bu şirkette en fazla tercih edilen ilk üç tatil noktası Yunanistan’ın Kreta ve Kos adaları ile Portekiz’in Algarve adası. 

Zoover sitesinde yaz tatili için yapılan arama sonuçlarında ise sıralama İspanya, Fransa, Hollanda, Yunanistan ve Türkiye şeklinde sıralanıyor. Sunweb ise Türkiye’nin özellikle yaz tatili için yapılan arama sonuçlarında ön sıralarda yer aldığını belirtiyor.

Yorumlar (0)