Irkçılığa Sert Tepki Fahrettin Altun’dan Geldi

Küresel sahada her geçen gün artan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. İlk tepki ise Türkiye kanadından geldi. İşte detaylar..

16.04.2021, 13:25 Haberler
Irkçılığa Sert Tepki Fahrettin Altun’dan Geldi

İslamofobinin ve diğer ırkçı saldırıların artarak devam etmesi şu sıralar bütün dünyanın ortak sorunu halini aldı. Ülkelerde yer yer aşırı sağcı grupların yapmış olduğu çıkışlar hem çıkış sahibi ülkede bulunan diğer insanlar hem de diğer ülkeler tarafından tepki toplamaya devam ediyor. Irkçı saldırıları bitirebilecek yöntemlerin olmayışı ve fikir özgürlüğüne sığınan kişilerin söylemleri gerilimi her geçen gün daha da tırmandırıyor.


Gerilim oluşturan bir olay da Hollanda’da yaşandı. Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisinin liderinin yapmış olduğu Ramazan ayına ilişkin paylaşım tepkilerin odağında oldu. İlk tepki ise gecikme olmadan Türkiye kanadından geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ilgili paylaşıma sosyal medyadan çok sert bir çıkış sergiledi.


Sosyal medya üzerinden verilen tepkinin videolu olması Hollandalı aşrı sağcı Özgürlük Partisinin liderine bir atıf olarak değerlendiriliyor. İçinde bulunduğumuz dönem itibariye devlet ilişkilerinin dahi sosyal medya üzerinden ilerlediği varsayıldığında verilen tepkimin gayet yerinde olduğu yorumu ise geciktirtilmeden yapılmış oldu.


Sosyal medyadan yayınlanana tepki mesajında dikkat çeken öğeler kullanıldı. Arka fonda saldırıyı gerçekleştiren aşırı sağ Özgürlükçü Parti liderinin resmi kullanıldı. Mesajda ise aşırıcılığın ve ırkçılığın durdurulması mesajı çok net bir şekilde verilirken parti lideri olan Geert Wilders’in mesajının ırkçılığı, aşırıcılığı ve şiddeti temsil ettiği açık şekilde dile getirildi.


İslam aşırıcılığı, şiddeti ve faşizmi kınıyor ifadelerini kullanan Altun Wilders’i kalpsiz olmakla da itham etti. Wilders’in ise karşı atağı gecikmemişti. Wilders paylaşımın Hollanda’dan bağımsız olarak Ramazan’ı durdurun ifadesini kullandığını belirtmişti.




 

banner79
Yorumlar (0)