İşveren örgütleri piyasadaki personel açığını kapatmanın yolunu buldu: Çalışma saatleri artacak

İşveren örgütleri piyasadaki personel açığını kapatmanın yolunu buldu. VNO-NCW, MKB-Nederland ve AWVN, personelin çalışma saatlerinin arttırılması doğrultusunda yapılan düzenlemeyle açığın kapatılacağını düşünüyor.

09.09.2022, 22:28 Haberler
İşveren örgütleri piyasadaki personel açığını kapatmanın yolunu buldu: Çalışma saatleri artacak

Hollanda'da son iki yılda artan iş gücü açığını çözmek için, işveren örgütleri VNO-NCW, MKB-Nederland ve AWVN kısa vadeli bir çözüm yolu buldu. Personelin çalışma saatlerinin arttırılmasıyla sorunun ortadan kalkacağı tahmin ediliyor. 

Hükümet, işgücü piyasasındaki kıtlığı gidermeye yönelik planlarını açıklasa da, işveren örgütleri bu planlardan memnun kalmadı ve kısa vadede yeterli düzeyde sonuç vermeyeceği düşünülen bu planların aksine VNO-NCW, MKB-Nederland ve AWVN’nin ortaklaşa yaptığı açıklamada işgücü piyasasındaki açığı kapatmak için ilginç bir teklifte bulunuldu. Bu örgütler, personelin çalışma saatlerinin uzatılması dahilinde kısa vadeli de olsa piyasadaki açığın kapanacağını, özellikle toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde çalışma saatleri konusu daha sık masaya yatırılması gereken bir husus olduğunu söylüyor.

“İki tarafı keskin bıçak” 
İşveren örgütlerinin yaptığı ortak açıklamada, “İki tarafı keskin bıçak” tabiri kullanılarak, “İnsanlar daha fazla çalışmaya başlarsa, kıtlık sorununun bir kısmını çözebileceğiz. Bu, çalışanların satın alma gücü için de iyi olur. Şuanda hayat kısa sürede çok daha pahalı hale geldi.”denildi.  Açıklamada “Kabine kıtlığın üstesinden gelmek için somut planlar açıkladı, ancak bunlar kısa vadede çok az sonuç sunuyor. İşte bu yüzden çalışma saatlerini uzatmak gibi alışılmamış yeni çözümlere ihtiyaç var.” ifadeleri kullanıldı. 

Fotoğraf kaynak: Rene Ranisch- Unsplash

banner1
Yorumlar (0)