İşverenlerdem hükümete 'korona giriş belgesi geri getirilsin' çağrısı!

İşverenler hükümete, 'korona giriş belgesi geri getirilsin çağrısında bulundu. İşveren örgütleri VNO-NCW ve MKB-Nederland, korona pandemisinde olduğu gibi, virüsün yeniden alevlenmesi durumunda, Korona Geçiş Belgesi’nin kalması tavsiyesinde bulundu.

12.08.2022, 00:59 Haberler
İşverenlerdem hükümete 'korona giriş belgesi geri getirilsin' çağrısı!

İşverenler hükümete korona yasasının taslak versiyonunda yer almayan Korona Geçiş Belgesi hakkında çağrıda bulundu. İşveren örgütleri VNO-NCW ve MKB-Nederland, korona pandemisinde olduğu gibi, virüsün yeniden alevlenmesi durumunda, Korona Geçiş Belgesi’nin kalması tavsiyesinde bulundu. Siyasi partilerin çoğunluğunun bu belgenin yeniden yürürlüğe girmesine karşı dururken, işveren örgütleri tam aksine Korona Geçiş Belgesi’nin kalması tavsiyesinde bulunuyor.

İşverenler, yeni bir korona dalgasının ekonomiyi aşırı olumsuz etkileyeceğini düşünerek, birçok kamusal alanın girişinde kontrol edilen Korona Giriş Belgelerinin “son çare” olarak yasada yer alması gerektiğini düşünüyor.

“CTB, son çare olabilir”
İşveren örgütü VNO-NCW sözcüsü “CTB'nin hiç kullanılmamasını tercih ediyoruz, ancak şirketler CTB olmadan kapanacak olursa, bu anlamda CTB son çare olabilir” yorumunu yaparken, VNO-NCW ve MBK-Nederland, girişimcilerin şirketlerini hem müşteriler hem de çalışanlar için "güvenli ve sorumlu bir şekilde" yönetmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade etti.


 

Yorumlar (0)