Kerkük'e üst düzey ziyaret gerçekleşti

Kerkük’ün Reşat nahiyesinde yaşanan ve 13 federal polisinin şehit edilmesine neden olan güvenlik ihlalleri ardından, Savunma Bakanı Cuma İnad başkanlığında yüksek askeri bir heyet Kerkük’ü ziyaret etti.

09.09.2021, 16:01 Haberler
Kerkük'e üst düzey ziyaret gerçekleşti

Ziyaretçi heyet arasında Genelkurmay başkanı Orgeneral Abdul Emir Yarallah, ortak operasyonlar komutan yardımcısı Orgeneral Abdulemir Eşşimmeri, Federal Polis Komutanı General Salih El Amiri ve çok sayıda yüksek rütbeli subay yer aldı. Ziyaretçi heyet Kerkük Valisi Rakan Sait el Cuburi ve ortak Operasyonlar Kerkük İleri harekat karargahı komutanı Korgeneral Ali El Freyci tarafından karşılandı.

Savunma Bakanı İnad ilk olarak Kerkük’teki güvenlik durumunu ele almak üzere Güvenlik güçleri temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

İnad ve beraberindeki heyet daha sonra 13 federal polisin deaş tarafından şehit edildikleri olaya yerini ziyaret ederek düzenlenen saldırı hakkında bilgi aldı.

İnad, ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunarak, Kerkük’te yaşanan güvenlik ihlaleri ardından buraya geldiğini ve Deaş Saldırısının yaşandığı yerde incelemelerde bulunduğunu ifade etti. İnad aynı zamanda Terör Saldırısının yaşandığı bölgenin açık bir alan olduğunu ifade ederek bölge takviye askerei göndereceğini bildirdi.

Silahlı kuvvetler Başkomutanı sözcüsü general Yahya Resul ise, bu ziyaretin Ulusal Güvenlik Konseyinin toplantısı ardından Başbakan Mustafa El Kazımi’nin talimatıyla ve Kerkük İl yönetimin talebi üzerine düzenlendiğini ifade etti.

Ortak operasyonlar komutanlığı sözcüsü General Tahsin El Haffaci, ziyaret sırasında düzenlenen toplantılardan bir sürü önemli kararların alındığını dile getirerek, kararlar arasında Kerkük’te Ordu birimlerinin yeniden konuşlanması için talimat verildiğini bildiridi.
Öte yandan Kerkük Valisi Rakan Sait El Cuburi, Kerkük halkının geçen Pazar Reşad Nahiyesinde meydana gelen terör saldırısını soruşturma çağrısına hızlı yanıt veren Başbakan Mustafa El Kazımi'ye Teşekkür etti

banner79
Yorumlar (0)