Kılıçdaroğlu'nun 'Yeni CHP'si Hollanda'da PKK destekçisini onur konuğu yaptı: İşte 'Yeni CHP'nin PKK sevdası

CHP'nin Hollanda'da düzenlediği etkinlikte konuşma yapan Mustafa Ayrancı, hem ‘Ermeni Soykırımı’ yalanını savunuyor hem de her fırsatta PKK'lılarla bir araya geliyor.

01.11.2021, 10:45 Haberler
Kılıçdaroğlu'nun 'Yeni CHP'si Hollanda'da PKK destekçisini onur konuğu yaptı:  İşte 'Yeni CHP'nin PKK sevdası

CHP, Hollanda'da yeni bir skandala daha imza attı. Denhaag kentinde düzenlenen toplantıda CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ile PKK destekçisi Mustafa Ayrancı yanyana oturdu.

Programda konuşan Aylin Nazlıaka, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hollanda'daki çalışmalardan memnun olduğunu belirten Nazlıaka, Parti’ye üye olanlara rozet taktı.

Nazlıaka'nın katıldığı programın misafirleri arasında HTİB Başkanı Mustafa Ayrancı da yer aldı. Ayrancı, Hollanda'da her fırsatta Türkiye düşmanlığı yapmasıyla biliniyor. Türkiye'yi soykırım yapmakla suçlayan, PKK'lılarla sık sık bir araya gelen Ayrancı'nın faaliyetlerinden bazıları şöyle:

PKK'LILARLA TOPLANTI

Hollanda Kürt Dernekleri Federasyonu (FED-KOM) ve HTİB, Nisan 2013'te Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen ‘Türkiye’de yeni anayasa çalışmaları ve barış süreci’ konulu konferansın düzenleyicileri arasındaydı. Konferansın konuşmacılarından biri dönemin BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü idi. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Türkiye Devrim Partisi adlı örgütün özellikle Karadeniz bölgesinde Giresun ve çevresinde terör eylemlerine katılmak ve bu eylemlerin düzenleyicisi olmak suçlarından aranan elebaşı Suat Bozkuş, konuşmacılardan bir diğeriydi.

Kürkçü'ye ait internet sitesinde yer alan o konferansla ilgili haberde, konuşmacılardan Ayrancı’nın, “Kürt sorununun Türkiye’nin demokratikleşmesi önünde engel olan tüm sorunların çözümünde anahtar rolü oynadığını belirterek çözüm sürecine desteklerini açıkladığı” ifade ediliyordu.

Belçika’nın başkenti Brüksel'de 29-30 Haziran 2013'te "Barış ve Demokrasi Konferansı" düzenlendi. Konferansın katılımcıları arasında Ayrancı'nın yanı sıra PKK'nın Avrupa'daki sorumluları Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal yer aldı.

Ayrancı, 16 Ekim 2015'te de HDP Milletvekili Ali Haydar Konca ile Leiden'de halk toplantısı yaptı. Konca, Avrupa'daki Türk basınında çıkan haberlere göre burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin doğusunu ‘Kürdistan’ olarak niteledi, sözde ‘devlet terörü’ olduğunu söyledi.

PKK ÇADIRINA DESTEK ZİYARETİ

2012'de terör örgütü PKK’nın Hollanda’daki dernekleri olduğu bilinen FED-KOM, Hollanda Lahey Kürt İşçiler Derneği ve KNCCA (Hollanda Kürt Kültür Amsterdam Derneği) ‘Öcalan’ın serbest kalması’ için çadır kurarak eylem yaptı. Türk elçiliği ve kuruluşları yakınında yapılan ve Türkiye'nin tehdit edildiği eyleme destek ziyaretine gidenler arasında Mustafa Ayrancı da bulunuyordu.

Ayrancı'nın, PKK Avrupa yapılanmasının Avrupa çapında düzenlediği “Efrin ile dayanışma eylemleri” adlı yürüyüşe katıldığı, görüntülere yansıdı.

TÜRKİYE'Yİ SİVİLLERE ‘TERÖR UYGULAMAKLA’ SUÇLADI

Ayrancı, Türkiye'nin terörle mücadelesine karşı tavır alan 'Barış Akademisyenleri' bildirisine de destek vermişti. Hollanda'dan yayın yapan Son Haber isimli siteye konuşan Ayrancı, Türkiye'yi sivil halka terör uygulamakla suçladı. Ayrancı'nın açıklamasından ilgili kısım şöyle: “Mustafa Ayrancı’nın T.C Devleti’ne karşı özel bir karşıtlığı yoktur. Karşı olduğumuz husus devletin baskıcı, haksız uygulamalarıdır ki aynı tavrımızı tüm devletlere karşı sürdürüyoruz. Akademisyenlerin açıklamasına gelince: Akademisyenler Türkiye’nin Güneydoğu’sunda Kürtlerin çoğunluğu oluşturduğu şehirlerde sivil halka yönelen devlet terörüne karşı çıktılar. Elbette herkesin onlarla aynı fikirde olması beklenemez. Ancak sadece görüşlerini açıkladıkları için bu insanların linç edilmek istenmesi bizim kabul edeceğimiz bir durum değildir.”

SOYKIRIM YALANININ ÖNE ÇIKAN SAVUNUCULARINDAN

Ayrancı, 'Ermeni Soykırımı' yalanının da öne çıkan savunucularından. 2015'te yayınladığı bildiride, Türkiye'yi soykırımı tanımaya davet eden Ayrancı, şöyle diyordu: “Yüzbinlerce masum insan barbarca öldürüldü. Ermenilerin geride bıraktıkları mal varlıkları yağmalandı. Bu olay, kelimenin tam anlamıyla bir etnik temizlik hareketiydi.”

Ayrancı, bildirisinde, “Geçmişimizle yüzleşelim” ifadesini kullanıyor ve ekliyordu: “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin milliyetçi, inkârcı, şoven tutumunu kınıyoruz.”

'KOBANE' EYLEMLERİNE AÇIK DESTEK

Ayrancı'nın başında bulunduğu HTİB, “Kobane” eylemlerine de destek verdi. Ayrancı'nın yayınladığı bildiride PKK söylemleri kullanıldı. Ayrancı o bildiride “eylemlerin yeni şiddet unsurlarını içermemesi gerektiğini de düşünüyoruz” demekle birlikte “Kobane kesinlikle düşmemelidir.” diyor ve ekliyordu: “Biz HTİB olarak, Kobane ile ilgili tüm dayanışma eylemlerini destekliyoruz.”

GAZETECİYE SALDIRDI

Mustafa Ayrancı, bir gazeteciye yaptığı fiziksel saldırıyla da dikkatleri üzerinde toplamıştı. Hollanda Boğaziçi Dayanışma Platformu, 9 Şubat 2021'de başkent Amsterdam'da, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek amaçlı bir eylem organize etmişti. Olayı izleyen gazeteci Eşref Kerküklü, öğrencilerden açıklama aldıktan sonra alandan ayrılırken, HTİB Başkanı Mustafa Ayrancı'nın saldırısına uğradı. Basına yansıyan saldırı görüntülerinde Mustafa Ayrancı, gazetecinin yanına giderek “Sen hangi kurum adına buradasın?” diye soru yöneltiyor. “Ben Eşref Kerküklü, açıklama vermek ister misiniz?” diye yanıtlayan gazeteciye, “Yo yo gerek yok, gerek yok” diyerek giden Ayrancı, 30 dakika sonra gazeteciye mikrofon tutacağı ile sert şekilde vuruyor.

banner79
Yorumlar (0)