Koronavirüs Hollanda'da işsizliği bitirdi! Rekor rakam açıklandı, daha önce hiç bu kadar az işsiz insan olmamıştı

Hollanda İstatistik Kurumu (CBS) kayıtlarına göre, iş sahibi olan insan sayısı son aylarda keskin bir artış göstererek 9,2 milyona ulaştı. Bu, her zamankinden daha fazla insanın istihdam edildiği anlamına gelirken, açıklanan rakamlara göre ülkede daha önce hiç bu kadar az işsiz insan olmadığı da ortaya çıktı.

16.12.2021, 20:26 Haberler
Koronavirüs Hollanda'da işsizliği bitirdi! Rekor rakam açıklandı, daha önce hiç bu kadar az işsiz insan olmamıştı

Koronovirüs kabusunun 2. yılına girerken ülke ekonomileri virüsten etkilenmeye devam ediyor. İşsizliğe doğrudan etki eden virüsten etkilenen ülkelerden biri de Hollanda olmuştu. Korona krizinin başlangıcında işsizlikte kısa (ama keskin) bir artışın ardından, kendini toplayan ülkede şimdiler de, Hollanda İstatistik Kurumu (CBS)'nin yaptığı açıklamaya göre, hiç bu kadar az işsiz insan olmadığı ortaya çıktı.

Kapsamlı destek paketleri nedeniyle işsizlik sayısı azaldı

İşsizlik, Kasım ayında Hollanda İstatistik Kurumu (CBS) tarafından şimdiye kadar bildirilen en düşük rakam olan 251.000'de kaldı. İş sahibi olan insan sayısı son aylarda keskin bir artış göstererek 9,2 milyona ulaştı. Bu, her zamankinden daha fazla insanın istihdam edildiği anlamına geliyor. Lahey'den gelen kapsamlı destek paketleri nedeniyle 2020'den bu yana işşiz insan sayısı düşerek ilerlemeye devam ediyor. Krize rağmen işsizlik sayısı sınırlı kalan ülkede şimdilerde rekor artış yaşanıyor.

Kasım ayında daha az insan işsiz kaldığı için işsizlik maaşı sayısı da azaldı. Ekim ayına göre yüzde 5'lik bir düşüşle yaklaşık on bin kişi daha azaldı. Böylece Kasım ayı sonunda işsizlik maaşı sayısı 189.200'e ulaştı. Geçen yıla göre işsizlik ödeneği alanların sayısı 87.000 (yüzde -31,5) azaldı.

banner79
Yorumlar (0)