Meteroloji'den 'tropikal sıcak' uyarısı geldi: Yarına dikkat!

Meterologlar, vatandaşlara yarın için 'tropikal sıcak' uyarısında bulundu. Hava sıcaklığının yer yer 30 dereceyi geçeceği söyleniyor.

17.06.2022, 23:58 Haberler
Meteroloji'den 'tropikal sıcak' uyarısı geldi: Yarına dikkat!

Weeronline ve KNMI meteorologlarına göre, Cuma ve Cumartesi  günü Hollanda'da 'tropikal sıcak' yaşanacak. Uzmanlar, hava sıcaklığının yer yer 30 dereceyi geçeceğini söylüyor. 

Yarın güney bölgeleri daha sıcak olacak 

Her iki kurumdan da yapılan açıklamada cumartesi günü ülke genelinde sıcaklıkların artabileceği uyarısında bulunuldu. KNMI yarın gün boyunca havanın güneşli geçeceğini duyururken, kuzey ve güney bölgeleri arasındaki sıcaklık farklılıklarının büyük olacağını açıkladı. 

Sıcaklık 35 dereceye çıkacak 

Cumartesi günü sıcaklıklar; kuzeyde kıyı bölgelerinde sıcaklık 20 derece civarında seyrederken, güneydoğuda yer yer 35 dereceye kadar çıkabilecek. Hava yağışsız geçecek, rüzgar güneydoğu güneybatıda, kuzey kuzeybatıda hafif ila orta şiddette esecek. Günün ilerleyen saatlerinde rüzgar kuzeydoğuya dönecek ve kıyı kesimlerinde ve IJsselmeer'de (oldukça) kuvvetli esecek.

Isı protokolü oluşturuldu 

Rijkswaterstaat tarafından, aşırı sıcaklık nedeniyle, özellikle ülkenin güneyindeki yollar için ısı protokolü oluşturuldu. 

Pazar günü yağmur bekleniyor

Pazar günü, sıcak hava yerini yağışa bırakacak. Yer yer yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği hava 25 derece civarında seyrederken,  kuzey ve batı kesimlerinde ise 20 derece civarında seyredecek.

banner1
Yorumlar (0)