NS personeli bugünde Güney bölgesinde grevde! Tren seferleri olumsuz etkilenecek!

Hollanda Devlet Demiryolları (NS) personelinin bu hafta Çarşamba günü başlattığı 24 saatlik grev bugünde devam ediyor. Güney Hollanda'daki grevin tüm ülkeyi etkileyeceği tahmin ediliyor.

26.08.2022, 14:36 Haberler
NS personeli bugünde Güney bölgesinde grevde! Tren seferleri olumsuz etkilenecek!

(NS) personeli bugünde grevdeydi. Bu hafta çarşamba günü 24 saatlik başlayan grev bugünde devam ediyor. Güney Hollanda'daki grev, tüm ülkeyi olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. 

Perşembeyi cumaya bağlayan gece saat 04:00’da başlayan grevin  cumartesi günü saat 04:00’e kadar devam edeceği biliniyor.

Tüm ülkeyi olumsuz etkileyecek

NS, daha önce bir duyuru yayınlamış ve Güney Hollanda bölgesinde yapılacak olan grevin tüm ülkeyi olumsuz etkileyeceğini, hiç tren seferi yapılamayacağını duyurmuştu. Ancak NS’e göre bugün yapılan grev, Çarşamba günü ülkenin kuzeyinde gerçekleşen ilk grevden çok daha fazla bölgeyi olumsuz etkileyecek.

NS sözcüsü Cuma sabahı yaptığı açıklamada, "Bu bölge Hollanda'nın geri kalanıyla çok iç içe geçmiş durumda" açıklaması yaparak aslında diğer bölgelerdeki tren seferlerinin grevden etkileneceğini belirtti. 

Saat 08:30 itibariyle tren hatlarındaki durum şu şekildeydi:

Alphen aan den Rijn - Gouda ve Dordrecht - Geldermalsen arasındaki R-net seferleri de dahil olmak üzere diğer toplu taşım araçları çalışmaya devam edecek. Thalys ve Eurostar seferleri de normal şekilde çalışacak. Brüksel intercity treni normalden daha az sefer sayısı ile çalışmaya devam edecek.

NS personelinin grevine Pazartesi günü de devam edecek.  Ülkenin kuzeybatı bölgesinde devam edecek olan grev,  30 Ağustos'ta ülkenin merkezinde, 31 Ağustos'ta da doğu ve güney Hollanda’da yapılacak.

banner1
Yorumlar (0)