Ölümcül yan etkiye sahip zayıflama hapları satan kişi kıskıvrak yakalandı!

Elindeki yasadışı zayıflama haplarını, internet üzerinden pazarlayan kişi perşembe günü yapılan baskınla gözaltına alındı. Hapların içeriğinin Hollanda’da satışı yasak olan Iomax hapları ile aynı olduğu bildirildi.

14.10.2022, 21:44 Haberler
Ölümcül yan etkiye sahip zayıflama hapları satan kişi kıskıvrak yakalandı!

Güney Hollanda bölgesinde Perşembe günü  yapılan baskınla sosyal medyada yasadışı zayıflama hapı satan bir kişi yakalandı. Satıcının  sosyal medya platformu Facebook üzerinden satış yaptığının tespit edilmesi üzerine, cezai soruşturma sonucundan ulaşıldığı bildirildi. Bu hapların NVWA içerdiği ve ölümcül yan etkilerinin olduğu uyarısı yapıldı. 

Gelen şikayetler satıcıyı ortaya çıkarttı
NVWA yaptığı açıklamada birçok kişinin zayıflama haplarını aldıktan sonra sağlık sorunları yaşadığını hatta bazılarının hastanede tedavi görmek zorunda kaldığını belirtti. 

NVWA, lomax gibi zayıflama haplarının kesinlikle kullanılmaması uyarısında bulundu. Bu hapların içinde amfetamin bulunduğunu söyleyen NVWA,  alınan bir tabletin bile çarpıntı, göğüs ağrısı, mide bulantısı, baş ağrısı ve aşırı hareketlilik gibi yan etkilerinin görüleceğini belirtti. Kullanıcıların bu ilacı derhal bırakması gerektiğini söyleyen NVWA, bu belirtilerden herhangi birinin görülmesi durumunda doktora gitmelerini şiddetle tavsiye etti. NVWA, bu tür hapların genellikle  çevrimiçi ortamlarda satıldığına dikkat çekerek, kullanıcıları bu hapları nereden aldıklarını kuruma bildirme çağrısı da yaptı. Yapılan bildirimlerin gizli tutulacağını özellikle  belirtti. 

NVWA'ya Müşteri İletişim Merkezi üzerinden veya  (088) 22 33 700 numaralı telefon hattını arayarak ulaşabilirsiniz. 

Fotoğraf: NVWA Video screenshot

banner1
Yorumlar (0)