Pfizer yetkilisinden korkutan Covid 19 aşısı açıklaması: Test etmedik!

Avrupa Parlamentosu’nda Hollandalı Milletvekili Rob Roos’un Covid aşıları ile ilgili sorusunu yanıtlayan Pfizer yetkilisi, yaptığı açıklama ile herkesi şoke etti. Pfizer yetkilisi, aşıların piyasaya sürülmeden önce yeterince test edilmediğini söyleyerek herkesi şaşırttı.

12.10.2022, 19:30 Haberler
Pfizer yetkilisinden korkutan Covid 19 aşısı açıklaması: Test etmedik!

 Hollandalı Milletvekili Rob Roos’un Covid aşıları ile ilgili sorusu şoke eden bir gerçeği ortaya çıkarttı. Pzifer yetkilisi Covid-19 aşılarının yeterince test edilmediğini açıkladı. Avrupa Parlamentosu’nda Covid süreci ve ilaç şirketleri ile ilgili yapılan oturumda Avrupa’da faaliyet gösteren birçok ilaç şirketinin CEO’su ve yetkilisinin katılımıyla yapıldı. Pfizer CEO’su Albert Bourla, oturuma katılmayınca Pfizer’i, şirketin yetkilisi ve müdür J. Small temsil etti.

Yapılan oturumda Hollanda’nın Avrupa Parlamentosu Milletvekili Rob Roos, Pfizer yetkilisine “Pfizer'in Covid aşısı piyasaya sürülmeden önce, hastalığın yayılmasını engelleyip engellemediği test edildi mi? Eğer test edildiyse, verileri komisyonumuzla paylaşmanız mümkün mü? Ve çok net bir cevap talep ediyorum: Evet ya da hayır. Teşekkürler." şeklinde soru yöneltti.

ŞOKE EDEN GERÇEĞİ AÇIKLADI 

Pfizer müdürü J. Small, testlerin yapılmadığını itiraf ederek şoke eden gerçeği açıkladı. Aşılar piyasaya sürülmeden önce bulaşmayı engelleyip engellemediğini biliyor muyduk? Hayır, haha. Bu, şey, biliyorsunuz, bilim hızında hareket edip piyasanın nasıl işlediğini öğrenmemiz gerekiyordu.” şeklinde ifade kullandı.

Rob Roos sosyal medya hesabından yayınladığı videosunda Covid pandemisi döneminde Hollanda başbakanı Mark Rutte ve dönemin sağlık bakanı Hugo de Jonge’nın “aşı olmayanları asosyal” olarak nitelendirdiğini ve “Aşı olmak; sadece kendiniz için değil diğer kişiler içinde önemli. Bunu tüm toplum için yapın” sözlerini hatırlattı. Roos, Pfizer müdürünün verdiği cevapla ‘şirketin korona virüs bulaşmasına ilişkin testlere tabi tutulmadan piyasaya sürüldüğünü’ itiraf ettiğini belirtti. 

Yorumlar (0)