Sabah Mardan Hollanda kraliyet nişanına layık görüldü

Hollanda Irak Türkmenleri Danışma Kurulu başkanı Sabah Mardan, Hollanda Kraliyet nişanına layık görüldü. Gazeteci Eşref Kerküklü’ye konuşan Mardan, "özelde Türkmenler genelde bütün insanlık adına Kraliyet nişanını aldım” dedi.

27.04.2022, 18:07 Haberler
Sabah Mardan Hollanda kraliyet nişanına layık görüldü

Horst aan de Maas belediye başkanı Ryan Palmen tarafından kraliyet nişanı kral adına verdi. Kraliyet nisanını Şövalye olarak alan Mardan’a sevenleri tarafından sürpriz yapıldı. Beklenmedik anda adının belediye başkanı tarafından çağırıldığını duyan Mardan’ın şaşkınlığı görüntülere yansıdı. 

Kraliyet nişanesi alan Sabah Mardan, Eşref Kerküklü’nün sorularını yanıtladı. Mardan, “hayatım Türkmen davasına hizmet etmekle geçti kraliyet nişanesini özelikle Türkmenler adına aldım” dedi.

Kraliyet nişanesi törenini izlemek için alta yer alan manşet resimini tıklayın:


Sabah Mardan kimdir? Hollanda’da hangi kurumlarda görev alıyor?
Hollanda Irak Türkmenleri Danışma Kurulu Vakfı (İTAR) Başkanı, Ziraat Yüksek Mühendisi ve Sanat Eğitmeni Sabah Mardan kimdir?

Hollanda’da çeşitli STK’larda görev alan ve Hollanda Irak Türkmenleri Danışma Kurulu başkanı olan Sabah Mardan, 3 Nisan 1948’de Irak’ın Kerkük şehrinde dünyaya geldi, liseyi Kerkük’te, Üniversite ve yüksek lisansını ise Türkiye başkenti Ankara’da bitirdi

Ömrünü özelde Irak Türkmenlerine genelde bütün insanlığa adayan Mardan, ziraat yüksek mühendisi olarak genetik dalında yüksek lisansı bulunmaktadır.

Mardan, 1995’te Hollanda’ya yerleşerek, kurucusu olduğu Hollanda Irak Türkmenleri Danışma Kurulu Vakfı’nda (İTAR) ilk olarak sekreterlik görevinde bulundu ardından ise hala yürütmekte olduğu başkanlık görevine geldi.

Hollanda’nın Limburg Eyaleti’nde Sağlık Bakım Platformu (PAZ) yönetim kurulu üyeliği, Venlo Türk Sanat Vakfı yönetim kurulu başkanlığı ile Hollanda Türk Yaşlılar Federasyonu yönetim kurulu üyeliği de yapmaktadır.

Bir dönem Venray Müzik Okulu’nda müzik eğitmenliği yapan Mardan, kültür-sanatla olan ilişkisini kesmeyerek, Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) Sahne Sanatları Enstitüsü’nde denetleme kurulu başkanlığı sürecini 2017 yılına kadar sürdürdü. 

Ayrıca Mardan şu kurumların üyesi; Provencial Platform Diversitet, (yurttaşlık Komisyon Danışma üyesi) Venlo Müslüman Mezarlığı Denetleme Kurulu üyesi, Limbrug Eyaleti WMO Ambassador ve Avrupa Ülkücüleri İstişare Heyeti Yönetim Kurulu üyesi.

Mardan, Türkçe, İngilizce, Arapça, Hollandaca, Azerce ve Kürtçe dillerini iyi derecede konuşmaktadır. Mardan evli ve bir çocuk babasıdır.

banner79
Yorumlar (0)