Schiedam Muradiye camii emektarlarına kraliyet nişanı verildi

Hollandada uzun yıllardır görev yapan ve Muradiye camii emektarlarından olan Salim Aslan, Nurettin Keten ve Kazım Çelik 24 Aralık 2021 tarihinde belediye başkanı Cor Lamers’ın ev ziyareti esnasında Kraliyet Nişanını teslim aldılar.

24.12.2021, 18:58 Haberler
Schiedam Muradiye camii emektarlarına kraliyet nişanı verildi

Kraliyet nişanı Hollandada sadece sayılı insana tanınmakla birlikte ağır şartlara ve uzun soluklu prosedür sonrasında kişilere laik görülüyor. Kraliyet nişanı başvurusu yapan DENK partili belediye meclis üyesi Cemil Kahramanoğlu uzun uğraşları sonrasında belediye başkanı ile birlikte takdim töreninde duygularını, “büyüklerimizi onure etmek bizim sorumluluğudur. Onların zorlu mücadeleleri sonrasında kurulan camii ve dernekler nesiller boyu hizmet vermeye devam edecektir. Kraliyet nişanları Schiedam toplumunun ahde vefa göstergesidir.

Mutluluk ve hüznü aynı anda yaşayan Kahramanoğlu, “Mevlüt Demirel amcamız hakkın rahmetine kavuşmamış olmasaydı kendisine 4. kişi olarak Kraliyet Nişanı takdim edilecekti” diyerek Mevlüt Demirele Allah’tan rahmet dileyerek sözlerini tamamladı.

Takdim esnasında DENK partili belediye meclis üyesi Kahramanoğlunun yanısıra söz alan belediye başkanı Cor Lamers, “bu kişiler 1975 yılından itibaren büyük gayretler sonucunda kurdukları camii cemiyetinde aktif görev alarak toplumun öncüleri oldular” ifadelerini kullandı Salim Aslan, Nurettin Keten ve Kazım Çelik’e teşekkür ederek takdim törenini sonuçlandırdı.







Yorumlar (0)