Şimdiye kadarki en kötü kuş gribi salgını! Hollanda'da 246 bin tavuk itilaf edildi!

Hollanda'da iki ayrı kanatlı çiftliğindeki 200 binden fazla tavuk daha itilaf edildi. Avrupa'da şu ana kadar görülen en kötü kuş gribi salgını nedeniyle, zorunlu olmadıkça riskli kuşların yaşam alanlarını ziyaret etmesine izin verilmeyeceği bildirildi.

24.01.2022, 16:15 Haberler
Şimdiye kadarki en kötü kuş gribi salgını! Hollanda'da 246 bin tavuk itilaf edildi!

Avrupa şimdiye kadarki en kötü kuş gribini yaşıyor. Hollanda Tarım Bakanlığı tarafından yapılan  açıklamada, Willemstad ve Grootschermer’de iki ayrı çiftlikte kuş gribi salgını yaşandığı bildirildi. Yapılan açıklamada; salgının çevreye yayılmasını önlemek için Willemstad’daki çiftlikte bulunan 46 bin ve Grootschermer’deki çiftlikte bulunan 200 bin tavuğun itlaf edileceği duyuruldu.  Şirketin çevresindeki 10 kilometrelik bir yarıçap içinde bulunan tüm çiftliklere nakliye yasağı getirildi.

Hollanda’da Ekim ayından bu yana yaklaşık yirmi çiftlikte kuş gribine rastlandı. Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA Noord Brabant bölgesi Willemstad’daki çiftliğe yakın 3 kilometre yarıçaplı bölgede bulunan 3 diğer çiftliğin kontrole alındığını duyurdu. Bölgede nakliye yasağı uygulanmaya başlandı.

RİSKLİ KUŞLARIN YAŞAM ALANLARINI ZİYARET EDİLMESİNE İZİN VERİLMEYECEK! 

Ülkede ekim ayının sonundan bu yana ülke genelindeki çiftliklerde “hapsetme” ve “tarama zorunluluğu” yürürlüğe girdi. Bunun yanı sıra  zorunlu olmadıkça riskli kuşların yaşam alanlarını ziyaret etmesine izin verilmeyeceği bildirildi.  Kümes kuşlarına benzer kuşlar, su kuşları ve uçamayan kuşlar, gribi bulaştırma riski büyük olan risk grubu kuşları olarak görülüyor.  

banner1
Yorumlar (0)