Türk kızı Dilay Miss World Nederland güzeli seçildi

Amsterdam’da yapılan “Miss World Nederland” 2020/2021 güzellik yarışmasının zorlu finalinde 9 finalistin arasından sıyrılan Dilay Willemstein, gecenin sonunda güzellik kraliçesi seçilerek, taçlandırıldı! İkincilik Lizzy Dobbe'ye, bronz ise Laura Bas'a layık görüldü.

04.07.2021, 17:01 Haberler
Türk kızı Dilay Miss World Nederland güzeli seçildi

Eindhoven’da yaşayan, annesi Türk, babası Hollanda’lı olan 20 yaşındaki Dilay, 16 Aralık’ta Porto Riko’da yapılacak olan “Miss World” adlı dünya güzellik yarışmasında Hollanda’yı temsil edecek. 

De Koning Party & Events balo salonunda  düzenlenen geceye Miss World Nederland CEO’su Katia Maes ve Miss World Nederland’ın Hukuk İşleri ve Basın İlişkileri Sorumlusu Tarık Saki’nin yanısıra, seçkin davetliler arasında Kosta Rika Hollanda Büyükelçisi Sayın Arnoldo Brenes C. ve eşi, Beyaz Rusya Hollanda Büyük Elçisi Sayın Andrei Yeudachenka ve eşi, Beyaz Rusya Hollanda Maslahatgüzarı Sayın Stanislav Vassilevsky ve Rusya Avrupa Kültür Vakfı Başkanı Prenses Ljoedmila van Vyve da yerini aldılar. Miss World Nederland 2020/2021 finali jürisinde ise Miss World Nederland 2019/2020 birincisi Brenda Muste’nin yanısıra, ayrıca Birleşmiş Milletler Hollanda Derneği (NVVN) Başkanı Simone Filippini ile tanınmış oyuncu ve sunucu Tanja Jess, Nikkie de Jager, Herman van Veen, Glennis Grace ve balo salonunun sahibi Arvin Ratchasing de yer aldılar. 


Laura Bas, Tarık Saki, Dilay Willemstein ve Lizzy Dobbe

Hollanda’nın değişik kentlerinden finale katılan bayan finalistler, farklı dallarda hünerlerini sergileyerek seçkin juri üyelerinin değerlendirilmesine tabi tutuldular. Gecenin finalinde Dilay’ın ismi açıklandıktan sonra, kendisi sevinç göz yaşlarına boğuldu. Bu sevincine dahil olan ve davetliler arasında bulunan ailesinin sevinç çığlıkları ise adeta coşku seline dönüştü.


MWNL 2020/2021 kraliçesi Dilay Willemstein ve MWNL 2019/2020 kraliçesi Brenda Muste

Dilay Willemstein kimdir?

Miss World Nederland 2020/2021 güzellik kraliçesi olan Dilay'ın dört yaşından beri tutkusunun şarkı söylemek ve dans etmek olduğu çevresi tarafından iyi biliniyor. Utrecht'teki Creative College dans okulunu tamamlayan Dilay, Arnhem ve Roosendaal'da dans öğretmeni olarak çalışmakta. Bunun yanısıra modellik yapan Dilay, Miss World Nederland'a katılıma sebebini daha önce şu cümlelerle açıklamıştı: “azmim ve sıcak kanlılığımla kadınları motive etmek, kendilerine ilham olmak istiyorum. ‘Amacı olan bir güzel’ olarak akıl hastalığı olan insanlara yardım etmeyi amaçlıyorum ayrıca. Şimdi bununla ilgili bir kampanya başlattım ve çeşitli yetkililerle görüşüyorum. Öte yandan üzerinde çalıştığım bir posteri yapmak için tasarım aşamasındayım. Şu aralar ise başkalarına dans öğretmek gibi kendi hayallerim üzerinde çalışıyorum.”


Dilay Türkiye'yi çok seviyor ve her yıl Bodrum'daki evlerine tatile gidiyor. Korona yüzünden maalesef geçtiğimiz yıl gidemediklerini eklemeden de geçemiyor. Sezen Aksu, Hadise, Tarkan ve Aleyna Tilki’nin şarkılarını dinlediğini, Türk mutfağında çeşitli mezeleri, vejeteryan olmasından ötürü de etsiz sarmayı çok sevdiğini söylüyor. Bir yıl önceye kadar sık sık kıymalı mantı yediğini, ama artık hayvanların refahını da desteklediği için, vejeteryan olma kararını verdiğini ayrıca ifade ediyor.
İleriki yıllarda Miss World güzellik yarışmasını geride bıraktıktan sonra, tekrar şu anda tutkusu olan şarkı söylemenin, dans etmenin ve modellik yapmanın yanısıra sosyal faaliyetlerle de uğraşmayı arzu ettiğini şimdiden belirtiyor. Diğer bir arzusu ise, 2002 yılında Miss World güzeli seçilen Azra Akın'ın yaptığı gibi, Türkiye'de meşgalelerini sergileyebileceğini, orada film yıldızı olmanın da hayalini kurduğunu vurguluyor.
Son olarak kendisini “dilayw” İnstagram hesabından takip eden takipçilerine ve takip etmek isteyen herkese selamlarını yolluyor. 


Kosta Rika Hollanda Büyükelçisi Sayın Arnoldo Brenes C. ve eşi, Rusya Avrupa Kültür Vakfı Başkanı Prenses Ljoedmila van Vyve, Beyaz Rusya Hollanda Büyük Elçisi Sayın Andrei Yeudachenka ve eşi, Beyaz Rusya Hollanda Maslahatgüzarı Sayın Stanislav Vassilevsky ve Tarık Saki

Miss World ilk uluslar arası güzellik yarışması organizasyonudur

Güzellik yarışmaları alanında dünyanın ilk ana organizasyonu olan ve Londra’da bulunan Miss World’un bu yıl ayrıca 70’inci yılı kutlanıyor. Bu orijinal konsept daha sonra dünya çapında birçok güzellik yarışması kuruluşu tarafından örnek alındı. Hollanda’da bulunan Miss World Nederland organizasyonunun da bu yıl bir yıldönümü söz konusu, zira tam beş yıl önce ana organizasyon Miss World tarafından görevlendirilerek, kurulmuştu. Bu yüzden bu yılki Miss World Nederland güzeli daha coşkulu bir şekilde seçildi.
Geçen yıl, Miss World Nederland finalistleri Birleşmiş Milletler Hollanda Derneği (NVVN) adına Birleşmiş Milletler'in 75’inci yıl kutlamalarına da katıldılar. Tüm finalistler aynı zamanda NVVN için İyi Niyet Elçilesi görevindiler. https://nvvn.nl/ 

Bunun yanısıra geçen yıl Loevestein Şatosu'nda da güzellerin temsil görevi gördüklerini de belirtmekte fayda var. Bu şato bu yıl ayrıca ‘Hugo de Groot'un kaçışının 400’üncü yıldönümünün’ ana merkezi olarak yerini alıyor. https://www.slotloevestein.nl/


Finalistler ve Katia Maes

Miss World organizasyonunda ‘güzellik’ ne anlama geliyor?

Miss World'un seçim kriterlerinde ağırlıklı olarak adayların yaptıkları hayır işleri ve sosyal faaliyetleri nasıl temsil ettikleri ön planda tutuluyor. Miss World ve Miss World Nederland'ın sloganı bu nedenle, 'Amacı olan bir güzel’, şeklindedir. Ayrıca adaylar arasında karşılıklı mücadele ve rekabet söz konusu değil, ancak sağlam dostlukların ve ağların geliştirilmesi esastır. Miss World Nederland CEO'su Katia Maes ve ekibi, daha sonra ve mümkün olduğunda ve gerektiğinde birbirlerine yardım eli uzatabilecek değerli ağların oluşturulmasına ve karşılıklı iyi ilişkilere önemle yatırım yapıyor.
Miss World ve Miss World Nederland organizasyonu güzellik yarışmasına katılan alımlı bayanlara özel bir bakış ile yaklaşmaktadır. Katılımcılar seçirilerken sadece dış görünüşüne bakılmıyor. Bu hatta küçük bir önem teşkil ediyor. Dolayısıyla finalde hayır işlerini veya şahsen temsil ettiği 'amacı' en iyi şekilde yansıtan finalistin birinci olması söz konusu. 

Bikini veya iç çamaşırı etabı yarışmada yer almıyor

Belirtilen kriterler bağlamında geleneksel mayo gösterisi de seçim programından bir süre önce kaldırıldı. Bu kısmen, kültürel ve dini nedenlerle kendilerini halka mayoyla göstermelerine izin verilmeyen ve ya göstermeyi istemeyen bayanları da yarışma bünyesine dahil etmek için alınan bir karardır.

Fotoğraflar © Hans Lachman 
©ÖzVeld Foto & Film




 

Yorumlar (0)