Türkiye’den Hollanda’ya seyahat edecek her yolcuya PCR veya hızlı test olma zorunluluğu getirildi!

Hollanda'da koronovirüs yeni varyantı Omicron'un hızlı bir şekilde yayılmasının ardından getirilen, katı kurallar dönemi yeniden başlıyor. Omicron varyantına karşı alınan önlemler kapsamında, çarşamba gününden itibaren Türkiye’den Hollanda’ya seyahat edecek her yolcuya PCR veya hızlı test olma zorunluluğu getirildi.

20.12.2021, 12:35 Haberler
Türkiye’den Hollanda’ya seyahat edecek her yolcuya PCR veya hızlı test olma zorunluluğu getirildi!

Schengen üyesi olmayan ülkelerden Hollanda’ya kara, hava, deniz ve demir yoluyla giriş yapmak isteyen yolcular için 22 Aralık 2022 Çarşamba gününden itibaren katı kurallar getirildi.  Hollanda’ya giriş yapmak isteyen 6 yaşından büyük her yolcunun, aşılanmış ya da kısa süre önce koronadan iyileşmiş olmalarına bakılmaksızın yolculuk öncesi negatif PCR veya hızlı test (Antijen) sonuçlarını ibraz etmesi gerekecek. İbraz edilmesi istenen PCR testleri yolculuktan 48 saat, hızlı testlerin ise 24 saat önce alınmış olma zorunluluğu bulunuyor.

SEYAHAT KURALLARI TÜM AB ÜYESİ ÜLKELER İÇİNDE GEÇERLİ OLACAK!

AB üyesi olarak bu kuralların Çarşamba gününden itibaren uygulanmaya başlayacağını açıklayan ilk ülke olan Hollanda, sıkılaştırılan seyahat kuralarının tüm AB üyesi ülkeler için de geçerliği olduğunu belirtirken, AB’ye üye olmayan Schengen üyesi İzlanda, Norveç ve İsviçre ülkelerini sıkılaştırılmış seyahat kurallarından muaf tuttu.  

Çok yüksek riskli bölgeler olarak belirlenmiş ülkelerden gelecek yolcular için ise Çarşamba gününden itibaren on gün süreyle karantinaya girme zorunluluğu olacak. ‘Endişe verici bir virüs varyantına sahip ülkeler’ kapsamında olan Güney Afrika gibi ülkelerden gelecek yolcular için karantinaya girme zorunluluğu aşı olmuş kişileri de kapsayacak.

banner1
Yorumlar (0)