Yalman Hacaroğlu Devlet Bakanı tarafından karşılandı

Türkmeneli Televizyonu önceki dönem genel müdürü Yalman Hacaroğlu, Lübnan Devlet Bakanı tarafından sevinçle karşılandı.

26.11.2021, 23:14 Haberler
Yalman Hacaroğlu Devlet Bakanı tarafından karşılandı

Geçtiğimiz aylarda Ankara tarafından Türkmeneli Televizyonu müdürlüğü görevinden alınan Hacaroğlu, Arap dünyasına yöneldi. Gazeteci kökenli Lübnan Enformasyon Bakanı Gerog Kadahi, deneyimli program sunucusu Yalman Hacaroğlu’nu karşısında görünce mutluluğu karelere yansıdı.

1994 yılından günümüze kadar Irak medya dünyasının çeşitli kademelerinde görev alan ve Arap medyasının tanınan yüzü Türkmen kökenli Hacaroğlu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta gerçekleşen, “Uluslararası ve Ortadoğu Medya da Demokrasi” toplantısının özel davetlileri arasında yer aldı. 

Arap medyasında yer alan haberlere göre, Lübnan Enformasyon Bakanı Gerog Kadehi’nin özel davetlisi olarak Lübnan’da bulunan Yalman Hacaroğlu ile bakan arasında, Irak’ta yeni bir medya çalışması üzerinde konuşulduğu yer aldı.

Ayrıca, yakın tarihte Ankara’nın baskısı ile Türkmeneli Televizyonu’ndan 15 kişi, “çift maaş alıyor” gerekçesi ile işten çıkarıldı. İşten çıkarılan 15 kişinin özelikle Sünni olanların tekrar işe alınması, Türkmenler tarafından “Ankara, Türkmenler üzerinde mezhepsel dizayn çalışması yapıyor” şeklinde tartışıldı.



Yorumlar (0)