Yaşam fişi çekilmek istenen Ömer, Türk doktorlarına teslim edildi!

Hollanda'nın Utrech kentinde yaşayan 8 yaşındaki Ömer, çöp atmaya çıktığı sırada göle düşerek boğulma tehlikesi geçirdi. Çevredeki vatandaşların yardımıyla sudan çıkarılan küçük çocuk, kaldırıldığı hastanede yapılan tedavilere cevap vermediği söylenerek yaşam fişi çekilmek istendi. Aile, çocuklarının tedavisi için harekete geçti ve Türkiye'den yardım istedi. Küçük çocuk ambulans uçakla Türkiye'ye nakledildi.

26.05.2022, 23:03 Haberler
Yaşam fişi çekilmek istenen Ömer, Türk doktorlarına teslim edildi!

Hollanda Utrecht'te ikamet eden Aksaraylı Düzgün ailesinin 8 yaşındaki çocukları Ömer, Rijnvliet spor parkı yakınlarında göle düştü. Kısmi beyin felci geçiren küçük çocuk kaldırıldığı UMC hastanesinde doktorların artık ümit kalmadığını söylemesi üzerine yaşam fişinin çekilmesi istendi. Aile küçük Ömer'i Türk doktorlarına emanet etmek istedi ve Ömer, dün gece gelen ambulans uçaktaki Türk doktolarına teslim edildi. 

Hastane yaşam fişini çekmeyi teklif etti 

Küçük Ömer, iki hafta önce çöp atmaya çıktı. Bu sırada göle düşerek boğulma tehlikesi atlatan Ömer, çevredeki vatandaşlar tarafından sudan çıkartıldı. Olay sonrası Utrecht’teki UMC Üniversite hastanesine kaldırılan Ömer’in, suda uzun süre kaldığı için beyin hasarının gerçekleştiği belirtildi. Hastane yetkilileri aileye “biz bu hastayı hayata döndüremeyiz döndürsek de felçli olarak yaşar” diyerek Ömer’in yaşam fişini çekmeyi teklif etti. 

Düzgün ailesi kendilerine iletilen bu teklifi kabul etmedi ve Ömer'i hayata döndürebilmek için Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu aracılığıyla Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan yardım talep etti.T.C. Sağlık Bakanlığı yapılan bu talebi olumlu karşılayarak Hollanda'ya ambulans uçak gönderdi. Çarşambayı perşembeye bağlayan gece saat 01:30 sularında Rotterdam havalimanına inen ambulans uçak Ömer, Türk doktorlarına emanet edildi. Ömer'in İstanbul Bakırköy Sadi Konuk Çocuk Hastanesi’nde tedavi göreceği bildirildi. Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, aileyi havalimanında da yalnız bırakmadı.Hasta yakınları, Başkonsolos Engin Arıkan’a kendilerine gösterdiği bu ilgiden dolayı çok teşekkür ederek “biz bu yapılan çalışmalardan çok etkilendik” dedi ve ailecek çok duygulu anlar yaşadıklarını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağı bir gecede iki operasyon birden gerçekleştirdi

Hasta nakil operasyonuna ilişkin bilgi veren Sağlık Bakanlığı bünyesindeki ambulans uçak doktoru “Sağlık Bakanlığımızın hava ambulansıyla taşımak üzere bize görev olarak verdiği iki vaka oldu. Bunlardan biri bir hastamızı İsviçre’nin Zürih kentine bırakmak oldu ve ikinci hastamız olan 8 yaşındaki Ömer’in beyninin büyük bir bölümünün zarar gördüğü gerekçesiyle bundan sonraki tedavisini Türkiye’de gerçekleştirmek üzere almaya geldik” dedi.

Kaynak: Dogus.nl

banner1
Yorumlar (0)