YTB Başkanı Abdullah Eren'den Hollanda'da bir dizi önemli temas!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Hollanda'da iş dünyasından turizme, hukuktan eğitime birçok farklı alanda örnek çalışmalar yürüten isimlerle bir araya gelerek, önemli temaslarda bulundu. Eren'in gerçekleştirdiği toplantılar, ziyaretler, resmi temaslarda, Türk toplumunun ihtiyaç ve talepleri ele alındı.

23.10.2022, 22:13 Haberler
YTB Başkanı Abdullah Eren'den Hollanda'da bir dizi önemli temas!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren ve beraberindeki YTB Heyeti, Hollanda’ya giderek çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Eren'in gerçekleştirdiği bu ziyarette, Türk toplumunun ihtiyaç ve talepleri ele alındı. İş dünyası, gençlik ve hukukçular ile buluşma yapan Eren, resmi temaslarının yanı sıra bakımevindeki yaşlılarla da bir araya geldi. Abdullah Eren'in bir sonraki durağı, Lahey’de Hollanda Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Ulusal Koordinatörü Rabin Baldewsingh ile görüşmek oldu.  Eren'in katıldığı  Baldewsingh'in toplantısında YTB ile Hollandalı makamlar arasındaki iş birliği imkanları konusu masaya yatırıldı. 

Eren ve YTB heyetinin bir sonraki adımı, Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığında Entegrasyondan Sorumlu Genel Müdür Carsten Herstel ile görüşmek oldu. 

Türk STK temsilcileriyle  bir araya gelinere görüşmeler yapıldı!

Abdullah Eren, Türk STK temsilcileri ile bir araya gelerek toplumun ihtiyaç ve taleplerini dinleyip, farklı iş kollarında başarılı çalışmalar yürüten girişimcilerle buluştu. Tulip Vakfının Türkçe öğretmenlerinden ve Rotterdam'daki İbni Sina İslam İlkokulunun yöneticilerden eğitim çalışmaları hakkında bilgi alan Eren, iş dünyasından turizme, hukuktan eğitime birçok farklı alanda örnek çalışmalar yürüten iş adamları ile bir araya gelmekten dolayı memnuniteyini dile getirip, çeşitli iş kollarındaki Türk firmalarının ülkedeki faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. 

Ziyaretlerine Amsterdam’da 1982'de kurulan ve amatör ligde mücadele eden Amsterdam Gençlerbirliği futbol takımı ile devam eden Eren, yapılan çalışmalar ve takım hakkında bilgi aldı. Eren, son olarak YTB'nin; eğitim, staj, gezi gibi programlarından mezun olan Türk gençleriyle de bir araya gelerek temaslarını sonlandırdı. 

banner79
Yorumlar (0)