Bağdat Büyükelçisi Güney’den Kerkük’e ziyaret! "Bu ziyaret tüm Kerküklüleri onurlandırmıştır"

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Irak'ta Türkmenlerin yoğun yaşadığı Kerkük’te çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

14.07.2021, 14:14 Haberler
Bağdat Büyükelçisi Güney’den Kerkük’e ziyaret! "Bu ziyaret tüm Kerküklüleri onurlandırmıştır"

Büyükelçi Güney, Kerkük yolunda önce Salahaddin kentine bağlı, Türkmen nüfusun yoğun olduğu Amirli ve Tuzhurmatu ilçesi ile Kerkük'e bağlı Dakuk ilçesi, Tazehurmatu ve Beşir kasabalarını ziyaret etti.

Ardından Kerkük şehir merkezine geçen Güney, Vali Rakan Said ile makamında bir araya geldi. Güney ve Said, valilikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Büyükelçi Güney'in ziyaretinden memnuniyetini dile getiren Kerkük Valisi Said, "Bu ziyaret tüm Kerküklüleri onurlandırmıştır. Bu ziyaret Türkiye Cumhuriyeti'nin Irak ve Kerkük'e verdiği büyük önemin bir göstergesidir." dedi.
Türkiye'nin özellikle Irak'taki zor süreçlerde tüm Irak halkına yönelik yardımlarını ve desteklerini unutmadıklarını belirten Said, "Bizi en çok mutlu eden husus Türkiye'nin tüm Irak halkına eşit mesafede olmasıdır." ifadesini kullandı.

Kerkük'e konsolosluk talebi
Vali Said, Türkiye'nin Kerkük'te bir başkonsolosluk açmasını çok arzu ettiklerini ve bunun için Kerkük Valiliği olarak her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi. Said, ayrıca eğitim ve gençliğe önem verdiklerini aktararak Kerkük'te Maarif Okullarının açılması için de gereken tüm kolaylığı sağlayacaklarını belirtti.

banner79
Yorumlar (0)