Hollanda Başbakan'ı Rutte'den Putin açıklaması: Panik içinde!

Rusya lideri Putin, ulusa sesleniş konuşmasıyla kısmi askeri seferberlik ilan ettiğini duyurmuştu. Putin'in kısmı seferberlik ilan etmesinin ardından dünya liderlerinden ardı sıra açıklama geldi. Açıklama gelen önemli isimlerden biri Mark Rutte oldu. Hollanda Başbakan'ı Rutte, Putin'in panik içinde hareket ettiğini belirtti.

21.09.2022, 21:24 Haberler
Hollanda Başbakan'ı Rutte'den Putin açıklaması: Panik içinde!

Putin’in kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından dünya liderlerinden ardı ardına açıklamalar geldi. Hollanda Başbakan'ı Mark Rutte, Putin çıkışı ile dikkat çekti. Mark Rutte, Putin'in bir panik havası içerisinde olduüunu belirterek, “Elbette, Ukrayna'nın Batı desteğiyle Rus saldırganlığına karşı başarılı bir şekilde hareket etmeye başladığını görüyorsunuz.” ifadelerini kullandı. 

''Kesinlikle bitmedi!''

Rutte, Rusya'dan gelen tehlikenin arttığını düşünmediğini söyleyerek, Ukrayna'daki savaşın nükleer silahların kullanılmasıyla sonuçlanabileceğine dair olan Rus söyleminden de etkilenmediğini belirtti. Rutte, "Ayrıca garip şeyler yapmak Rusya'nın çıkarına değil. O zaman onların da çok büyük sorunları olur. “Kesinlikle bitmedi. Dik durmalıyız, Ukrayna'yı desteklemeye devam etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)