Hollanda’daki Ethem Emre’nin geçmişi ve tutumu istifa getirdi

Hollanda’da yakın tarihte kurulan ve ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ sloganı ile dikkat çeken, ‘Hollanda Türk İş Kadınları Derneği’ (HTİKD) başkan Ayşe Yüksel’in istifası ile döküldü.

29.01.2021, 21:56 Haberler
Hollanda’daki Ethem Emre’nin geçmişi ve tutumu istifa getirdi

Hollanda Türkiye Ticaret Odası (HTTO) başkanı tartışmalı geçmişi ile bilinen Ethem Emre’nin tutumu, HTİKD başkanı Ayşe Yüksel’in istifasına neden oldu.

Ethem Emre sözünde durmadı

Ayşe Yüksel, sosyal medya sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, “bana söz verilen özgür hareket etme taahhütüne aykırı olarak iradem ve arzum dışında gerek Ethem Emre beyin, gerekse konu ile alakası olmayan üçüncü şahısların tarafıma uygulamaya çalıştıkları kısıtlama ve telkinlerine maruz kalmam ve bu minvalde gelişen olayların hayat görüşüm ve kişiliğim ile uyuşmaması nedeni ile Hollanda Türk İş Kadınları Derneği Genel Başkanlık ve Elfi Legal Finance İnternational görevlerimden ayrılıyorum” diye yazdı. 


Yüksel’in istifa açıklamasının tam metni:

Hollanda Türk İş Kadınları Derneği ve Elfi Legal Finance İnternational iş ortaklığı görevlerimden ayrılıyorum.

27 Ağustos 2020 tarihinde Sayın Ethem Emre ile birlikte faaliyete geçirdiğimiz Elfi Legal Finance İnternational’da birlikte bulunduğumuz ortak çalışmalarımız neticesinde gelişen iş ortaklığı ilişkimiz vesilesi ile Hollanda Türkiye Ticaret Odası (HTTO) çatısı altında kurulan Hollanda Türk İş Kadınları Derneği’nin genel başkanlığını, Ethem Emre beyin bu dernekte HTTO’dan bağımsız olarak, özgürce faaliyet gösterebileceğimi telkin etmesi ile 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle kabul etmiş bulunmaktaydım.

Lakin, geçen zaman zarfı içerisinde Hollanda Türk İş Kadınları Derneği çalışmalarında, bana söz verilen özgür hareket etme taahhütüne aykırı olarak iradem ve arzum dışında gerek Ethem Emre beyin, gerekse konu ile alakası olmayan üçüncü şahısların tarafıma uygulamaya çalıştıkları kısıtlama ve telkinlerine maruz kalmam ve bu minvalde gelişen olayların hayat görüşüm ve kişiliğim ile uyuşmaması nedeni ile Hollanda Türk İş Kadınları Derneği Genel Başkanlık ve Elfi Legal Finance İnternational görevlerimden ayrılıyorum.

Ayşe Yüksel

HTİKD, Ayşe Yüksel, (başkan) Nevin Dikici, (sekreter) Gülnur Emre, (muhasebe) Nagihan SüngürHafize Şener ve Pelin Buğdaycı Dilmen'den oluşuyordu. Yüksel'in istifası sonrası HTİKD'nin sitesi kapatıldı. Sosyal medyada yapılan tartışmalarda, "Ayşe Yüksel'in istifası sonrası hem dernek dağıldı hem de sitesi kapatıldı. Bu da Ayşe Yüksel'in tek başına HTİKD'yi aktif hale getirdiğinin kanıtıdır" yorumları yapıldı.


Ayrıca, Hollanda medyasında adı şaibeli olaylarla gündeme gelen Ethem Emre, CHP'li Ekram İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Hollanda'dan Türkiye'ye giderek İmamoğlu'nu ziyaret etmiş, İmamoğlu'nun güvenini kazanmıştı.


Yüksel'in istifası sonucu, Hollanda Türk İş Kadınları Derneği'nin sitesi HTİKD.nl kapatıldı.



EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

Yorumlar (0)