ITC Başkanı Hasan Turan'ın babası vefat etti

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan'ın babası Eczacı Dr. Bahattin Sait, 90 yaşında hayata gözlerini yumdu

13.10.2021, 09:23 Haberler
ITC Başkanı Hasan Turan'ın babası vefat etti

Dr. Bahattin Sait Turan'ın cenazesi, Musalla bölgesindeki Şehit Dr. Necdet Koçak Bulvarında kılınan cenaze namazının ardından Abu Alluk Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze merasimine, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Türkmen siyasi parti ve kuruluş başkan ve temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kerkük Kalesi'nin Meydan Mahallesi'nde 1931 yılında dünyaya gelen Bahattin Sait, ilkokul, ortaokul ve liseyi Kerkük’te tamamladı. Daha sonra üniversite eğitimini tamamlamak için Türkiye'ye gitti ve 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra 1966 tarihinde Irak Eczacılar Sendikasına üye oldu. Uzun yıllar mesleğini yapan rahmetli, kentin en meşhur eczanesi olan Dicle Eczanesi'ni açtı.

Türkmeneli Televizyonu’na konuşan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Turan, bu acı günde kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Ali Mehdi ve eski Milletvekili Erşat Salihi, rahmetlinin geçtiğimiz yüz yılın 60’lı ve 70’lı yıllarında Kerkük’ün önde gelen eczacılardan biri olduğunu aktardılar .

banner1
Yorumlar (0)