ITC Başkanı Hasan Turan’ın kararı Türkmenleri heyecanlandırdı; Erşat Salihi’yi şok etti

Kısa süre önce Irak Türkmen Cephesi (ITC) başkanlığına getirilen Hasan Turan, yaptığı çalışmalarla Türkmen davasına heyecan verdi. 

11.05.2021, 22:41 Haberler
ITC Başkanı Hasan Turan’ın kararı Türkmenleri heyecanlandırdı; Erşat Salihi’yi şok etti

28 Mart 2021 tarihinde Ankara’da gerçekleşen bir toplantı sonucu, Erşat Salihi ITC başkanlığından alındı yerine Hasan Turan getirildi.


2010 yılında ITC başkanlığına getirilen Salihi, 11 yıl boyunca Türkmen partilerini bir çatı altında toplamazken, 28 Martta İTC başkanlığına gelen Turan, Türkmen partilerini bir araya getirdi ve kamuoyuna 5 madde de uzlaşarak birleştiklerini açıkladı. 


Turan’ın göreve geldikten bir hafta sonra Türkmen partilerini birleştirmesi, Türkmenler de büyük heyecan uyandırırken, geçtiğimiz saatler de yeni bir kararı daha açıklıyarak Türkmenleri adeta mest etti.


ITC Başkanı Hasan Turan, kısa bir video paylaşarak, Irak Türkmen Cephesi binalarında parti başkanlarının değil sadece Şehit Ata Hayrullah’ın resimi asılı olacak açıklamasında bulundu.


Turan, paylaştığı video da 2006 yılında Irak Türkmen Meclisi’nin aldığı kararı uyguladığını dile getirerek şu açıklamada bulundu:

2006 yılında Irak Türkmen Meclisi’nde çıkan bir karar sonucu, Irak’taki bütün Türkmen teşkilatlarında Şehit Ata Hayrullah’ın resimi asılacaktı. Bu kararı, bugün ilk defa olarak Irak Türkmen Cephesi Genel Merkezi’nde uyguladık ve bütün Irak Türkmen Cephesi teşkilatlarına seslenerek diyorum ki; bugünden itibaren artık ITC başkanlarının fotoğrafı değil, Türkmen Şehitlerinin önde gelen lideri rahmetli Şehit Ata Hayrullah’ın sadece fotoğrafı  asılacaktır. Allah bütün liderlerimizi rahmetine kavuştursun. Öyle liderlerimiz vardır ki Türkmen davası uğruna can vermiştir. Tabi ki onları da rahmetle anıyoruz. Onlar da bizim için aynı öneme sahiptirler. Ancak, Türkmen Meclis kararını uyguluyoruz ve buradan diğer Türkmen partilere de diyoruz ki; nasıl ki devamlı birlik beraberliğe vurgu yapıyoruz, liste oluşturuyor ve seçime birlikte gidiyoruz, o zaman gelir bir liderin fotoğrafı altında birleşelim. Sağ olun, var olun.

Ayrıca, Hasan Turan’ın sakin tavırı, anlaşılır ve akıcı Türkçe konuşması dikkat çekti.


1,5 ay önce ITC başkanlığından alınan Salihi’nin resimleri ITC binalarında asılıyordu. Salihi, Hasan Turan’ın genelgesi karşısında şok oldu. 

Turan'ın konuşmasını izlemek için tıklayın:


ITC teşkilatları Erşat Salihi'nin fotoğrafını kaldırıp, yerine Şehit Ata Hayrullah'ın fotoğrafını eklediler ve sosyal medya sayfalarından paylaştılar. İşte bazı paylaşımlar:




banner1
Yorumlar (0)