Mardin Gökkaya Erşat Salihi’ye sert sözlerle gönderme yaptı: Sen önce kendine bak

ITC Siyasi Teşkilatlar Dairesi Başkanı Mardin Gökkaya, Radyo Grup’un konuğu oldu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Salihi’yi ima etti, ağır sözlerle yüklendi.

02.06.2021, 20:59 Haberler
Mardin Gökkaya Erşat Salihi’ye sert sözlerle gönderme yaptı: Sen önce kendine bak

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Siyasi Teşkilatlar Dairesi Başkanı Mardin Gökkaya, Radyo Grup FM konuğu oldu. Gazeteci - Aktivist Ahmed Yakup’un sorularını yanıtladı.


Gazeteci Ahmed Yakup, “Türkmen siyasetine katıldığınızda, beklenmedik sıkıntılarla karşılaştınız mı?” sorusuna yanıt veren Gökkaya, “bir kurumun başkanlığında bulunan bir şahıs önce kendisine, sonra evladına bakmalı sonra Türkmen gençlerinin çalışmasını değerlendirmeli. Senin evladın istikrarlı bir ülkede (Türkiye’de) en iyi hayatı yaşıyorsa, en iyi arabayı kullanıyorsa, burada (Kerkük’te) bir Türkmen genci bölgeden bölgeye yürüyerek gidiyorsa, bu ne demek; bu gençler gerçekten Türkmen davasına hizmet eden şahıslardır demek. O halde önce kendine bak, sonra evladına bak. Bu gençlerle muharebe (psikolojik yıldırma savaşı) etmek senin haddine değlidir. Maalesef bu tür sıkıntıları yaşadık” dedi.


Ankara tarafından Mart 2021 tarihinde ITC başkanlığından alınan Erşat Salihi, başkanlığı döneminde Irak Türkmenleri büyük bir çözülme ve iç çekişme yaşamış, düşmanın kolay lokması haline gelmişti. ITC, ‘Cephe’ ismini Türkmen partilerin birleşmesi sonucu almıştı. Ancak Salihi döneminde, ITC’nin çatısı altında bulunan bütün Türkmen partileri ayrılmış ve ITC hiç olmadığı kadar yalnız kalmıştı. Salihi’den sonra gelen ve lider vasfı olan Türkmen siyasetçileri; Ali Haşim Muhtaroğlu, Münir Kafili ve Yavuz Efendioğlu gibi şahsiyetler tek tek suikast sonucu Şehit edilmişlerdi.

Gökkaya'nın konuşmasını izlemek için alta yer alan manşet resimini tıklayın:

Yorumlar (0)