NCTV’nin gizli raporuna Denk’ten ilk tepki: Türkleri hedef göstermektir 

Hollanda medyasında yayınlanan ve Hollanda İstihbarat Teşkilatına dayandırılan, "Türklerde Selefiliğin yayılması ve Hollanda'ya olan etkisi" başlıklı habere Denk Partisiden tepki geldi. 

16.02.2021, 16:36 Haberler
NCTV’nin gizli raporuna Denk’ten ilk tepki: Türkleri hedef göstermektir 

Denk Partisi Amsterdam Meclis Üyesi Öğretmen Numan Yılmaz, gazeteci Eşref Kerküklü’ye verdiği açıklamada, "Medya ve NCTV yalan yanlış haberlerle Türkleri teröristle ilişkilendirmeye çalışıyor ve ırkçıları bir nevi Türklere karşı fişekleyor" dedi.


Yılmaz açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

Hollanda’da yaşayan Türk toplumunun sırtından yine prim yapmaya çalışıyorlar. Medya ve NCTV yalan yanlış haberlerle Türkleri terörle ilişkilendirmeye çalışıyor ve ırkçıları bir nevi Türklere karşı fişekleyor. Türk toplumu bu oyunlardan bıktı artık ve gerçeği görüyor. Bizleri böyle saçma sapan haberlerle dışlayarak anca Türklerin Hollanda'ya olan sevgisini baltalıyor ve Türkiye'ye olan bağlılığını arttırıyor.

Türkleri terör örgütleriyle ilişkilendirmek hainliktir, özelikle teröristlere kucak açan koruyup besleyen devletlerin bunu yapması onların ne kadar içler acısı bir durumda olduklarını göstermektedir ve bu devletleri komik duruma düşürmektedir.

Ellerini bizden çeksinler ve o övündükleri özgürlüklerini kayıtsız şartsız bütün Hollanda vatandaşlarına uygulasınlar.


Ayrıca, Özgürlük Partisi başkanı ırkçı Geert Wilders'ın, Erdoğan'a karşı yaptığı açıklamalara karşılık olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Wildirs için, "Imbecile" açıklmasında bulundu



Ne olmuştu?

Hollanda medyasına, "Türklerde Selefiliğin yayılması ve Hollanda'ya olan etkisi" başlığı ile sızan istihbarat raporu, Hollanda gündemine oturdu. Ardından Hollanda siyaseti hareketlendi.
Raporla ilgili geniş kapsamlı bilgi için alta yer alan manşet resimine tıklayın:




EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner79
Yorumlar (0)