Hollanda'da yolculara uçak kazası fotoğrafı göndererek paniğe sebep olan 2 kişi gözaltına alındı!

Hollanda'da bir garip olay! Yolculara uçuş öncesi uçak kazası fotoğrafları göstererek paniğe sebep olan iki kişi gözaltına alındı.

18.08.2022, 00:25 Sağlık
Hollanda'da yolculara uçak kazası fotoğrafı göndererek paniğe sebep olan 2 kişi gözaltına alındı!

Hollanda’da geçen hafta akılalmaz bir olay yaşandı. Çarşamba günü Hırvatistan’a giden Transavia Hava Yolları’na ait uçağın yolcu ve mürettebatının telefonlarına, uçağın kalkışından hemen önce  kaza fotoğrafları gönderen kişi gözaltına alındı. 

Yolcular ve mürettebat daha birinci şoku atlatamamışken bir ikincisi daha yaşandı. Rotterdam Havalimanı’ndan sonra Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda da bir benzeri yaşandı. Bir kişi, uçağın yolcu ve mürettebatının telefonlarına, kaza fotoğrafları gönderdi. Havaalanı güvenliğinden sorumlu Hollanda Kraliyet İnzibat Timi (Marechaussee) olası bir tehdit oluşabileceğinden dolayı tüm önlemleri alarak, savcılıkla ortaklaşa bir soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Bomba ihbarı olarak değerlendirildi
Geçen hafta  AirDrop uygulaması aracılığıyla kaza fotoğrafları gönderildiği belirlenen 18 yaşındaki Hollandalı yolcu, uçaktan indirilerek gözaltına alınmıştı.Havayolu şirketi Transavia, bunu bir bomba tehdidi olarak değerlendirdi. Paniğe sebebiyet veren kişi güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Uçaktan indirilerek gözaltına alınan kişi fotoğrafları şaka amaçlı paylaştığını söylese de Transavia Hava Yolları’nın kara listesine alındı.Yolcu, önümüzdeki 5 yıl boyunca bu havayoluna ait hiçbir uçağa alınmayacak.

Fotoğraf Kaynak: Gerrie van der Walt- Unsplash

banner79
Yorumlar (0)