ABD desteli medyaya; FETÖ, CHP, Birgün gazetesi, T24 ve Canan Kaftancıoğlu sahip çıktı

Aralarında FETÖ bağlantılı kişilerinde bulunduğu isimler ABD tarafından fonlandığı ortaya çıktı. ABD merkezli Chrest Foundation Vakfı Türkiye’de dernek ve medya kuruluşuna yüz binlerce Dolarlık 'hibe' adı altında maddi destek verdiği ortaya çıktı. ABD’nin bu tutumu “beşinci kol faaliyeti hazırlığı” olarak değerlendirildi.

23.07.2021, 19:13 Haberler
ABD desteli medyaya; FETÖ, CHP, Birgün gazetesi, T24 ve Canan Kaftancıoğlu sahip çıktı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ABD’nin Türkiye’de desteklediği medya kuruluşlarına sahip çıktı.

Kaftancıoğlu sosyal medya sayfasından konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Gazeteci Ruşen Çakır’ın kurucusu olduğu Medyascope başarılı işler yapan, bağımsız gazeteciliğin yaşaması için uğraşan,gazeteci yetiştiren bir medya kuruluşu. İftira sataşma ya da şeffaf süreçlerin kriminalize edilmeye çalışılması da doğru işler yapıldığının göstergesi aslında




T24 yazarı Şirin Payzın, sosyal medya sayfasında yaptığı paylaşımda ABD’nin fonlama faaliyetini destekledi. Payzın, paylaşımında şunları dedi:

Ruşen Çakır uluslararası standartlarda bir gazeteci,araştırmacı ve yazardır. Kurduğu Medyascope de Son derece başarılı işler yapan,bağımsız gazeteciliğin yaşaması için uğraşan, genç gazeteciler yetiştiren bir medya kuruluşu.iftiralar, sataşmalar ,hedef göstermeler çok çirkin.



Birgün gazetesi yazarı Ozan Gündoğdu, ABD’nin fonladığı medya kuruluşlarını destekledi. Solcu olduğunu iddia eden Gündoğdu, ABD destekli medya kuruluşlarını şu sözlerle destekledi:

 Her analizine katılmasam da severek takip ettiğim bir gazeteci olan Ruşen Çakır ın finansman kaynaklarını gizlemiş gibi bir algı yaratarak bu şekilde hedef gösterilmesini kınıyorum. Bu rüzgarın karşısında durmak zor ama durmanın görev olduğunu düşünüyorum. 

Yazar Kadri Gürsel, yaptığı paylaşımda ABD destekli medyanın ‘bağımsız’ olduğunu ileri sürdü. Gürsel, paylaşımında şunları dile getirdi:

Medyascope’ye ve kurucusu Ruşen Çakır’a karşı yürütülen karalama kampanyasının nedeni açık: Medyascope’nin  bağımsızlığına ve başarısına tahammülsüzlük. 
Medyascope sadece iktidar değil, fon desteği aldığı kuruluşlar karşısında da bağımsız. Tanığıyım.



Tiyatrocu Levent Üzümcü, ABD'den fon alan yayın kuruluşlarına destek oldu. Ruşen Çakır'a seslenen Üzümcü bunları dedi:

 Sevgili Ruşen Çakır en zor dönemin ilk sesi oldun, elbette ki susturmak isteyecek; üstüne çomarlarını salacak. Lütfen kulak asma.

Mustafa Kemal Atatürk'e "kefere" diyerek hakaret etmesiyle bilinen 

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, yabancı vakıflardan fonlanan medya kuruluşlarına destek verenler arasında yer aldı. Bekaroğlu, şu sözlerle destek oldu ABD destekli medyaya:

Doğru, güzel, yerinde ne bulularsa saldırıyorlar. Vergilerimizden milyarları fonladıkları medya kuruluşları gerçekleri örtmeye yetmeyince, saldırıyorlar, çamur atıyorlar...
Ruşen Çakır Medyascope'de doğru işler yapıyor, sahip çıkalım!



FETÖ’nün kapatılan İngilizce gazetesi Today’s Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni Sıtkı Özcan, destek verenler arasında. FETÖ’cü Sıtkı Özcan, şu sözlerle destek oldu:

ABD vakıflarından 500 bin doların üstünde para alırken cemaati ‘Amerikancı’ olmakla suçlayıp “tümden temizlik” isteyen Ruşen Çakır’la, “AKP’nin Fethullahçılara yaptığını cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir iktidar dindar gruplara yapmadı” dediği için Ruşen Çakır’a saldıran OdaTv.



FETÖ’cü firari gazeteci Said Sefa, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlerle ABD destekli medyaya sahip çıktı:

OdaTv, derin devletin Avrasyacı yapılanmasının bir organıdır. Avrasyacılar ayrışınca bir kanadına tutunup devam ediyorlar görevlerine. Ruşen Çakır’ın son zamanlarda Gülen grubuna yönelik açıklamaları onların belirlediği çizgiden farklılaştı. Bundan ötürü saldırdılar sanırım.

CHP destekçisi Kemal Özkiraz,  Chrest Foundation Vakfı’nın fon listesinde yer alan Medyascope’a şu sözlerle sahip çıktı:

Medyascope, Ruşen Çakır falan size fazla şeffaf gelir. Size rüşvet pazarlığı yapan, bakan ile suç örgütü arasında pazarlık kuran gazeteciler yakışır.







Yorumlar (0)