Amsterdam tren istasyonunun arka bölgesine alkol yasağı getirildi!

Amsterdam Tren istasyonunun arka bölgesine, çoğunluğu Doğu Avrupalı işsizlerden oluşan kişilerin çevreye aşırı rahatsızlık veren hareketlerinden dolayı alkol yasağı getirildi.

31.10.2022, 19:19 Haberler
Amsterdam tren istasyonunun arka bölgesine alkol yasağı getirildi!

Amsterdam Tren istasyonunun arka bölgesine alkol yasağı getirildi. Yasağın özellikle Doğu Avrupa'dan gelen ve kalacak yerleri olmadığı için bu bölgede yoğunlaşan bir grubun çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı olduğu açıklandı. Şehir yönetimi, istasyonun arka bölgesinde, aşırı derecede içki tüketen, gürültü kirliliği yaratan ve karıştıkları kavgalar nedeniyle çevrede huzursuzluğa neden olan bu grup için önlem mahiyetinde bu yasağı getirdi. 

CS çevresinden alınan ihbarların sayısının geçen yıla göre neredeyse iki kat artmasından dolayı, şehir yönetimi duruma el koydu. İstasyon arkasında dolaşan ve kavgaya karışanlar genellikle sokaklarda yaşayan işsiz AB vatandaşları.

Yasak ihlaline 95 euro para cezası getirilecek 

Yasağın bu hafta Salı günü uygulamaya başlanacağı açıklandı.  “Kamusal alanlarda alkol tüketimi yasağı” istasyondaki geçitler de dahil olmak üzere CS'nin arka bölgesi için geçerli olacak. Alkol yasağını ihlal eden kişilere 95 euro para cezası uygulanacağı açıklandı. Amsterdam'da De Wallen bölgesinde olduğu gibi Damrak ve Nieuwmarkt gibi bitişik alanlarda ve CS’nin ön tarafında da alkol yasağı uygulanmaya devam ediyor. 

Hollanda Demiryolları (NS) yönetimi,havaların soğuması ile birlikte istasyon çevresinde bulunan kişilerin istasyonun içerisine girerek, yolcuları rahatsız etmesinden endişelendiği için, bazı sıraları çitle kapatmaya karar verdi.

banner1
Yorumlar (0)