Amsterdam’da silahlı saldırıya uğrayan araştırmacı-gazeteci Peter R. de Vries hayatını kaybetti

Geçtiğimiz hafta Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da silahlı saldırıya uğrayan ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan De Vries, yaşam mücadelesini kaybetti.

15.07.2021, 18:44 Haberler
Amsterdam’da silahlı saldırıya uğrayan araştırmacı-gazeteci Peter R. de Vries hayatını kaybetti

Geçtiğimiz hafta (6 Temmuz 2021) Amsterdam’da bulunan RTL Boulevard binasına program için giden, De Vries program çıkışı iki kişi tarafından silahlı saldırıya maruz kalmış ve ağır yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan araştırmacı-gazeteci Peter R. de Vries, yaşam mücadelesini kaybetti.

Peter R. De Vries'in yakınları ve sevenleri hastanede gerçekleştirdikleri ortak basın açıklamasında, "Onunla son derece gurur duyuyoruz ve aynı zamanda teselli edilemez bir acı içindeyiz" açıklamasına yer verdiler.

Geçtiğimiz hafta 6 Temmuz 2021 salı günü, Amsterdam Leidseplein yakınlarındaki Lange Leidsedwarsstraat sokağında merkezi bulunan RTL Boulevard’den çıkan Türklerin dostu Peter R. de Vries, otoparka giderken saldırıya uğramıştı. Yakın mesafeden beş kez ateş edilen de Vries, başından vurularak ağır yaralanmıştı. 

Saldırıdan kısa süre sonra, A4 karayolunda seyir halinde bir arabada, bir Rotterdamlı (21) ve Polonya (35) asıllı iki saldırgan yakalanmıştı.

RTL Bulvarı, yaptığı açıklamada bu akşam (15 Temmuz 2021) 18:30'de gerçekleşen yayının tamamını Peter R. De Vries’e ayrıcağını bildirdi. Ayrıca, saat 20.00’de ek bir programın yapılacağı öğrenildi. 

Araştırmacı-gazeteci Peter R. De Vries’in ölümü Hollanda'da derin bir üzüntüye yol açtığı Hollanda basınında yer aldı.

İzlemek için alta yer alan videoyu tıklayın:


banner1
Yorumlar (0)