Avrupa Türkleri Hollanda'da buluştu

Türkiye Cumhuriyeti’nin dış Türklerden (Diaspora) sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kemal Yurtnaç, Lahey BüyükelçisiUğur Doğan, Roterdam Başkonsolosu Togan Oral’la berberindeki DışişleriBakanlığı yetkileri 4 Şubat 2012’de geldikleri Rotterdam’da Hollanda Türk sivil toplum kuruluşları, kurum yetkileri ve kamuoyunda tanınan yetkin kişilerin katılımıyla ‘Yurtdışı Türkler Hollanda Buluşması’ yapıldı. Hollanda TürkGençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Genel Sekreteri Eşref Kerküklü, Genel Başkan Yardımcısı İsa Yusibov, Merkez YönetimKurulu üyelerinden Selçuk Karaçayır, Ylnur Merendli ve bağlı kuruluşların yönetici ve mensupları YTB’nin davetlisi olarak katıldıkları toplantı, çalıştay ortamında yapıldı.

13.09.2021, 12:37 Haberler
Avrupa Türkleri Hollanda'da buluştu

Türkiye Cumhuriyeti’nin dış Türklerden (Diaspora) sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kemal Yurtnaç, Lahey BüyükelçisiUğur Doğan, Roterdam Başkonsolosu Togan Oral’la berberindeki Dışişleri Bakanlığı yetkileri 4 Şubat 2012’de geldikleri Rotterdam’da Hollanda Türk sivil toplum kuruluşları, kurum yetkileri ve kamuoyunda tanınan yetkin kişilerin katılımıyla ‘Yurtdışı Türkler Hollanda Buluşması’ yapıldı. Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Genel Sekreteri Eşref Kerküklü, Genel Başkan Yardımcısı İsa Yusibov, Merkez YönetimKurulu üyelerinden Selçuk Karaçayır, İlnur Merendli ve bağlı kuruluşların yönetici ve mensupları YTB’nin davetlisi olarak katıldıkları toplantı, çalıştay ortamında yapıldı.

Eğitim konusunda Kutlay Yağmur, güvenlik ve ayrımcılık konusunda avukat Ejder Köse ve siyasi/toplumsal katılım konusunda liberal parti VVD’li eski parlamenter Fadime Örgü sunumlarını yaptılar. Katılımcılardan gelen sorular ve görüşler not edildi. Üç oturum halinde yapılması planlanan toplantı süre kısıtlaması nedeniyle ancak bir oturumu halinde yapılabildi. Bakan Bozdağ sorulan sorulara yanıtlar verdi ve çözüm önerileri konularında notlar aldı. Toplantının ardından HTGF Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç ve Bakan Bekir Bozdağ bir araya gelerek görüştüler. Yayın Tarihi: 10/02/2021

banner79
Yorumlar (0)