Avukat Ali Hüseyin Beyatlı, Türkmen siyasetine dair önemli açıklamalarda bulundu!

Irak Türkmen Cephesi (İTC) Türkiye Temsilciliği eski Hukuk ve Siyasi İşler Danışmanı Avukat Ali Hüseyin Beyatlı, gazeteci Eşref Kerküklü'ye Türkmen siyasetine dair önemli açıklamalarda bulundu. Beyatlı, ''Türkmen toplumu malesef Irak'ta yaşadığımız baskıcı rejimlerin neticesinde, siyaset mekanizmasına pek yakın değil. Ancak şunu kabul edelim ki Türkmen Milli Hareketi, hem ideolojik fikri bazda hem de hareket, aksiyon bazında sorunlar yaşıyor'' dedi.

27.04.2022, 01:02 Haberler
Avukat Ali Hüseyin Beyatlı, Türkmen siyasetine dair önemli açıklamalarda bulundu!

Irak Türkmen Cephesi (İTC) Türkiye Temsilciliği eski Hukuk ve Siyasi İşler Danışmanı Ali Hüseyin Beyatlı, Türkmen siyasetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkçülük mefuresinin Türkmenleri ayakta tutan tek dayanak olduğunu söyleyen Beyatlı, açıklamalarıyla dikkat çekti.

Ali Hüseyin Beyatlı, '' Türkmen Milli Hareketi'nin fikri bazda, Irak'ta dünyanın her yerinde her siyasi hareketin bir ideolojisi var. Bizim akıdemiz yani fikri bazda, bir de harekamız tehdit altında. Bu fikrin etrafını saran tehditler var. 1. tehdit radikalizm terörizmdir. Radikalizm fikri Türkmenleri tehdit ediyor. 2.si ise mezhepçi yaklaşımlardır. Türkmenlerin ayakta durması milli meselelerinde, milliyetçi bakış açılarına sahip olmalarından dolayı varlıklarını ve bekaalarını koruyabiliyorlar. Dolayısıyla Türkçülük mefuresi Türkmenleri ayakta tutan temel dayanağıdır. 3. sorun bölgeci bir bakış açısıyla siyaset geliştirmektir'' dedi. 

Beyatlı, ''Bizden kimse sırf makamı var diye her denileni doğru kabul etmemizi beklemesin. Böyle olsaydı Milli mücadele Türkiye'de başlamazdı. Hak yolundan şaşmadığınız sürece, verdiğiniz mücadelenin bir gün kıymeti  bilinmese bile yarın birgün öteki nesillerin yolunu açar, ufkunu açar onları aydınlatır'' dedi. 

Söyleşiyi izlemek için alta yer alan manşet resimine tıklayın:

Yorumlar (0)