Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney'den Kerkük'e anlamlı ziyaret! TİKA'nın tamamladığı projelerin açılışını yaptı!

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Irak'ın Kerkük vilayetinde Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından onarımı tamamlanan projelerin açılışını gerçekleştirdi. Güney aynı zamanda, açılışını yaptığı Türkmen FM radyosunun canlı yayın konuğu oldu.

24.12.2021, 12:15 Haberler
Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney'den Kerkük'e anlamlı ziyaret! TİKA'nın tamamladığı projelerin açılışını yaptı!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Türk İş Birliği ve Kordinasyon Başkanlığı'nın katkılarıyla hayata geçirilen Türk Şehitliği ve yenilenen Türkmen FM'in açılışını gerçekleştirdi.

''Yeter ki kültürel mirasımız canlansın, canlı dursun''
Irak'ın Kerkük vilayetinde temaslarda bulunan Ali Rıza Güney, basına yaptığı açıklamada TİKA'nın tarihi Kerkük Kalesi'nde onlarca Osmanlı komutanı, subay ve askerinin yattığı Türk Şehitliği'ni onararak Türkiye Cumhuriyeti açısından gurur verici bir iş çıkardığını söyledi. Güney bunun yanı sıra, "Irak'ın tamamı ve Kerkük için her türlü desteğe hazırız. Yeter ki kültürel mirasımız canlansın ve canlı dursun; her yönden desteğimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

TİKA Bağdat Koordinatörü Mustafa Yazıcı da şehitlikteki restorasyonun ana yapının aslı bozulmadan korunarak  Kerkük Eserler Dairesi' nin gözetiminde gerçekleştiğini belirtti.

Mustafa Yazıcı Danyal Peygamber'in mezarında da yenileme çalışmaları yaptıklarını belirtti. Yazıcı, Burada Danyal Peygamber Camisi bakımı, kubbesinin yenilenmesi, bahçe düzenlemesi ve namazgahının yenilenmesi yapıldı." dedi.

 Türkmen FM açıldı
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Kerkük'te ayrıca geçen yıl TİKA'nın desteğiyle kurulma çalışmaları başlatılan Türkmen FM’i ziyaret ederek, radyonun açılışını yapıp, canlı yayın konuğu oldu.

banner79
Yorumlar (0)